Sessi 2

Páginas: 2 (493 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2015
Introducció
En aquesta secció anem a generalitzar les lleis i teoremes de conservació analitzats en el tema anterior per aplicar-los a un sistema de partícules.
Quan es treballa amb un sistema departícules, el primer que cal determinar és:
Quines partícules constitueixen el sistema
Si les forces que actuen sobre ell són internes o externes
Tots dos punts són molt importants ja que, com veurem,depenent de quin sigui el sistema el moviment analitzem les forces que actuen sobre ell seran internes o externes i algunes magnituds físiques aplicades a un sistema de partícules dependran de lesforces externes, de les internes o d'ambdues.

Forces internes i externes
En la següent animació es representen les forces que actuen sobre un camió i la seva càrrega, en aplicar una força (en vermell)sobre el camió. Quan considerem el sistema camió - caixa la força de fregament (en verd) que hi ha entre tots dos elements és una força interna al sistema, igual que la normal que el camió exerceixsobre la caixa i la normal que la caixa exerceix sobre el camió ( en blau). No obstant això, els pesos, la força aplicada i la normal que fa el terra són forces externes al sistema.


En primer lloc, éspossible classificar les forces
en forces actives o directament aplicades, i forces passives, també anomenades reaccions o forces de lligam. Les primeres són les que tenen un  valor conegut, variablesamb el temps o no (per exemple, càrregues exteriors  exercides sobre el sistema), o possiblement en funció de la configuració o estat del sistema (per exemple, forces internes en molls o amortidors).Per contra, es consideren reaccions les que serveixen per imposar una determinada lligadura o suport, i el valor s'ha de calcular imposant les equacions d'equilibri compatibles amb aquesta lligadura(o de la dinàmica si el problema no és estàtic).


Un sòlid rígid és un sistema de partícules en el qual les distàncies relatives entre elles romanen constants. Quan les distàncies entre les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Rouram_filo_resum De La Sessió 2
  • Sessi 1
  • Sessio d'entrenament
  • sessio gap
  • Preparaci Sessi Avaluaci 1
  • planificació sessió esportiva
  • Sessió musical infantil
  • Sessió d'estimulació del llenguatge

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS