Tci-2

Páginas: 21 (5049 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2012
INFORME DE PRÀCTIQUES DE TCI-II

CAS 1

Lourdes Fernández González Grup 1 8/11/2011

AIGUA DE MAR, AIGUA EMBOTELLADA I AIGUA DESTIL·LADA

RESUM
En aquesta sessió pràctica es comparen algunes característiques de diferents aigües (aigua de mar, embotellada i aigua destil·lada). Aquestes característiques són la densitat, el pH, la conductivitat, i els ions més habituals. Per poderanalitzar i, posteriorment, comparar aquestes mostres es porten a terme operacions bàsiques com són la pesada i la mesura de volums. Per calcular la densitat, el pH i la conductivitat s'utilitzen métodes quantitatius, per tant, el material utilitzat ha de ser més precís (pipeta i matràs aforat). Contràriament, en la caracterització d'ions més habituals, al ser un experiment qualitatiu, s'utilitzen estrisde poca precisió (proveta).

INTRODUCCIÓ
És important abans de començar una pràctica tenir una idea dels resultats que esperem obtenir. Els coneixements a priori de les tres mostres a analitzar són: • Aigua destil·lada: Al estar sotmesa al procés de destil·lació, no hauría de tenir cap component químic. La seva conductivitat és baixa pel mateix motiu. • Aigua embotellada: Coneixem la sevacomposició química perque ve a l'etiqueta de l'ampolla. En aquest cas es comprovarà, si amb les reaccions de precipitat s'identifiquen els mateixos ions. • Aigua de mar: Per la seva salinitat, es té coneixement del contingut de la mol·lècula NaCl (o ions de Na+ i Cl-). També s'identificarán aquests ions, entre altres. Ha de ser més conductora que les altres dos mostres (més ions dissolts, mésfacilitat per la movilitat dels electrons). La hipòtesis és que per les seves característiques, l'aigua de mar tindrà un pH més bàsic, més conductivitat i major densitat que les altres dues mostres.

OBJECTIUS
L'objectiu d'aquesta práctica és analitzar les característiques de diferents tipus d'aigua (de mar, embotellada i destil·lada) i comparar-les.

METODOLOGIA
Primerament s'agafa una mostra decada tipus d'aigua. Es preparen diverses solucions que serán utilitzades després per identificar la presència dels ions més habituals a l'aigua (Ca2+, HCO3-, SO42- i Cl-). S'aboca en un vas de precipitats 50 mL d'aigua destil·lada i els grams calculats. Es travesa a un matràs aforat de 100 mL i s'enrasa amb una pipeta Pasteur. S'agafen 4 tubs d'assaig i afegim 5 mL d'una mostra d'aigual. S'afegeix,gota a gota, un dels reactius (AgNO3, BaCl2 i Na2CO3) a cada tub. S'observen precipitats. Es repeteix el procés per a totes les mostres d'aigua. Per calcular la densitat s'ha de conèixer la massa i el volum de la mostra a analitzar. Es col·loca un vas de precipitats de 50 mL a la balança, de la marca Mettler Toledo model PB3002S/FACT, i es tara. S'agafen 25 mL de la mostra, utilitzant una pipeta,i s'aboca en el vas de precipitats. S'anota la lectura de la balança, que determina la massa de la mostra d'aigua. La fórmula de la densitat és ρ = m/v El pH-metre és l'aparell que s'utilitza per analitzar el pH de la marca Crison. S'ha de calibrar abans de fer les mesures. S'agafen 25 mL d'aigua amb una proveta, ja que aquesta mesura no cal que sigui exacta, i s'aboquen en un vas de precipitatsde 50 mL. S'introdueix l'electrode a la mostra i s'anota la lectura. Per determinar la conductivitat s'utilitza un conductímetre de la marca Cond 340. Es pot utilitzar la mateixa mostra que s'ha agafat per determinar el pH, ja que també és un métode qualitatiu. S'esfonsa la sonda al vas de precipitats i s'anota la lectura.

RESULTATS I DISCUSSIÓ
Caracterització química de l'aigua Per detectarel ions que hi ha a les mostres d'aigua primer s'han de preparar algunes solucions (a partir d'un sòlid) i dissolucions (a partir d'un líquid). • Per exemple, per preparar 100mL d'una solució de clorur de bari, BaCl2, 1,2M, primer s'han

de calcular els grams de solut neccesàris: 100mL * 1L/1000mL * 1,2mols/1L * 244,28g/mol BaCl2 = 29,31 g BaCl2 En aquest cas la puresa es del 100%, si no fos...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • unf tci 2 tf
  • Tci/ip
  • TCI
  • 14 11 TCI Español
  • Tci Ip Vs Osi
  • Analisis Microsoft :Tci
  • TCI Blanquerna 1 curso
  • ESTILO DE NEGOCIACION CHINO TCI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS