Activitat programa de radio crisi de l'antic règim

Páginas: 3 (745 palabras) Publicado: 20 de octubre de 2015
“ En guàrdia”, Enric Calpena, programa 460 El Decret de Nova Planta
1) Explica amb les teves paraules la relació entre el nom del Decret i els objectius de la seva implantació.
Doncs la relació quete el nom de “decret de nova planta i els seus objectius erer que, com bé diu el nom (nova planta). Tu vols construir una nova planta, una nova construcció, un nou bloc de pisos, a termes d’ara. Enaquells tems el que volien construir era un nou estat sense respectar les lleis del antic sistema de govern. Justament els objectius dels 4 decrets de nova planta era abolir tot el que no tenia queveure amb el castellà i el que imposava el nou governador, Felip V.
2) Resumeix la doble lectura que fa Agustí Alcoberro dels fets del 11/09/1714
A la ciutat de Barcelona, el 11 de setembre fa unalluita aferrissada que el seu sentit es evitar un saqueig. Abans si l’armada militar entrava en una ciutat i aquesta no posava oposició arribaven a un acord i fan una entrada ordenada. Si el pobles’oposava a aquesta entrada es produiria un saqueig, que es entrar per la força i això era el que no volien que pesés. Llavors, les tropes Borbòniques van entrar de forma ordenada signant un pacte el 12 desetembre al mig dia, on deia que la mateixa tarda els borbònics ocuparan ja Montjuic i les Drassanes i el 13 a primera hora entraran a la ciutat on els entregaran les claus. Van entrar en una ciutatenderrocada per les bombes que els hi van llençar, i on hi havia molta pobresa a causa d’aquelles.
3) Segons A. Alcoberro l’objectiu del Decret de Nova Planta va més enllà de l’aplicació de les lleiscastellanes a Catalunya, explica-ho amb les teves paraules tot posant-ne exemples.
Si, ja que aquets decret va ser l’últim decret que es va imposar, i van passar 10 anys des de que es va imposar elprimer, per tant, el decret de Catalunya va ser un decret molt ben pensat, sense deixar res al atzar, sabent perfectament el que havien de fer. Un exemple, es el decret de València i Aragó suprimia el...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Crisi De L'Antic Règim
  • La crisi de l'Antic Regim
  • La crisi de l’antic règim a espanya (xix)
  • La crisi de l'Antic Règim
  • La Crisi De L'Àntic Règim
  • Crisi de l'antic règim
  • Crisi de l'àntic regim
  • La Crisi De l'Antic Regim

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS