Afecto

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (772 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de noviembre de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
L’AFECTE
L'afecte és el sentiment positiu d'estimació i lligam cap a altres, propi de les necessitats de pertinença de l'ésser humà. Es pot sentir afecte cap a persones, animals o fins i totobjectes.
En psicologia és sinònim d'impuls emotiu, tot i que l'ús comú el reserva per a una emoció similar a l'amor però amb intensitat variable. En general es sol identificar l’afecte amb l’emoció, però,en realitat, són fenòmens molt diferents tot i que, sens dubte, estan relacionats entre sí. Mentre que l’emoció és una resposta individual interna que informa de les probabilitats de supervivènciaque ofereix cada situació, l’afecte és un procés d’interacció entre dos o més organismes.
Segons Freud, l'ésser humà està controlat per dos passions o instints essencials: l'afecte i l'agressivitat.L'afecte és responsable de conductes com l'altruisme, l'amistat o la sexualitat, tots aquells actes que uneixen la persona amb els altres, en canvi els instints agressius la separen o trenquen elvincle.
L'afecte és el conjunt de reaccions del subjecte amb els altres, que inclouen:
- Les emocions
- Les respostes no racionals als estímuls
- La codificació intel·lectual del que s'experimenta ambuna valoració de si és algu positiu o negatiu.
Les formes d'expressar afecte estan culturalment regulades com, per exemple, els petons són permesos en segons quines parts del cos i amb determinadespersones en públic, però no d'altra forma, per tant, part de la socialització entén que ensenyar els infants a expressar-los és convenient, comunicant el que és necessari i afavoreix la interacciósocial i reprimint conductes no aprovades per la comunitat.
L'afecte es localitza al sistema límbic del cervell, hi actuen les següents parts d’aquest òrgan:
-Amígdala: produeix emocions com aresposta a estímuls
-Còrtex prefrontal: anticipa conseqüències de la conducta i regula la manifestació de l'afecte
-Còrtex anterior: regula l'atenció
- Nucli estriat: regula els objectius i intencions...
tracking img