Agencia de viajes

Páginas: 69 (17242 palabras) Publicado: 27 de mayo de 2010
Comercialització de Productes i Serveis Turístics

CFGS Allotjament Crèdit 4 Francesc Papió Aznar

Estructura del mercat turístic. L’oferta i la demanda.
Podem definir l’estructura del mercat turístic, com la part de l’economia que estudia i analitza la realitat econòmica del turisme basada en un mercat compost per una oferta de productes i serveis turístics i una demanda que estàinteressada i motivada pel consum d’aquests productes i serveis turístics. El mercat turístic és el lloc on conflueixen l’oferta i la demanda turística. Evolució del turisme Tot i que considerem al turisme un fenomen molt antic, no podem considerar tots els viatges com a turístics, donat que aquells que han estat motivats per guerres, moviments migratoris o altres circumstàncies diferents a l’oci, descans,cultura, salut, negocis o relacions familiars, no ho poden ser. Si bé el turisme a l’edat antiga i mitjana té la seva importància, estudiarem el turisme com a fenomen a partir dels finals del segle XIX.

2

EXERCICI SOBRE L’EVOLUCIÓ DELTURISME I LA SEVA RELACIÓ AMB L’HOTELERIA DE LES NOSTRES COMARQUES
Segle XIX

1900-1919

1919-1945

1945-1960

1960-1974

1974-1982

1982-19921992-2000

2000-2005

3

4

L’oferta turística
Menjar i dormir són necessitats humanes bàsiques. Si el turisme passa com a mínim una nit fora de casa, la importància de l’hoteleria i la restauració és molt gran. De fet, des d’aquests recursos s’entra en contacte amb les destinacions. De manera que l’allotjament es troba en el destí, però no es considera una atracció, sinó un mitjà perentrar en contacte amb el lloc de destinació. Ara bé, a vegades la restauració és la raó de ser d’un viatge. Podem definir l’hoteleria com el sistema comercial composat de béns materials i intangibles disposats per satisfer les necessitats bàsiques de descans i alimentació dels usuaris fora del seu domicili. Pertany al sector serveis o terciari i satisfà les necessitats bàsiques de la clientela.Distingirem entre l’oferta bàsica: el producte allotjament, diferenciant entre oferta hotelera i extrahotelera. Oferta complementària: el producte i serveis de restauració a més d’altres tipus d’ofertes com excursions, museus, parcs temàtics, etc. Els serveis que ofereix l’hoteleria serveixen tant per als residents com per als no residents. Dins d’aquest darrer grup podem distingir els turistes queviatgen per plaer i els que ho fan per negocis. Tipus de turisme Segons l’OMT, el turisme compren el desplaçament i les activitats relacionades amb les estades en llocs diferents a l’habitual, per un període consecutiu en el mateix lloc, inferior a un any, i superior a 24 hores pernoctant en el destí, principalment en finalitat d’oci, esbarjo, negocis i altres Així doncs, el turisme implicamoviment físic de les persones que el realitzen, indica un període concret de temps, i inclou totes les activitats, bens i serveis, realitzades en el destí, a més del desplaçament. Això el fa un fenòmens molt complex, donat que les persones realitzen aquesta activitat amb diferents finalitats i objectius, i per això podem classificar el turisme en diversos tipus diferenciats, que expliquem acontinuació:

5

TURISME DE SOL I PLATJA.− Està relacionat amb el turisme de masses. És el més convencional, passiu i estacional, tot i que aquests tipus de turistes solen ser menys experts i també menys exigents.

TURISME CULTURAL.− Basat en els recursos històric-artístics dels llocs que es visiten. És un tipus de turisme exigent, expert i menys estacional que l’anterior.

TURISME URBÀ.- Destacaels atractius de les grans ciutats. S’acostuma a despertar un gran interès en aquelles que són Patrimoni de la Humanitat. Clients de nivell cultural i adquisitiu alt.

TURISME ETNOGRÀFIC.- Vinculat a les costums i tradicions dels pobles. Gent interessada pels museus, festes populars, representacions...

TURISME LITERARI.- Motivat pels llocs als quals fa referència la bibliografia d’un país,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agencia de viajes
  • Agencias de viaje
  • Agencia de viajes
  • agencia de viajes
  • Agencias De Viajes
  • Agencia De Viajes
  • agencia de viajes
  • Agencias de viajes

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS