Ana Sullivan

Páginas: 5 (1023 palabras) Publicado: 24 de abril de 2012
ACTIVITAT SOBRE LA PEL·LÍCULA “ EL MILAGRO DE ANA SULLIVAN”



1.- Argument de la pel·lícula.
L'argument de la pel·lícula és la socialització d'una nena cega i sordo-muda la qual havien pensat en internar-la en un centre per disminuïts psíquics ja que havien donat tot per perdut, però en un últim intent abans de fer això contracten a Anna Sullivan.Ja ho donaven tot per perdut quan apareix ales seves vides Anna Sullivan, una noia que va perdre pràcticament la vista amb cinc anys i va ser qui va fer que Hellen pogués fer una vida més o menys normal. Anna va acompanyar a Hellen durant cinquanta anys de la seva vida i va ser la seva mestra i amiga. Hellen va aconseguir amb molts esforços “escoltar” el que deien els demes només tocant els llavis i les cordes vocals de la persona queparlava; va arribar a parlar amb certes dificultats i fer conferencies davant moltíssima gent; va escriure varis llibres explicant la seva historia i es va graduar a la universitat de Radchiffe; desprès va estar treballant a la comissió de cecs de Massachussets. Però el més important de tot va ser que va poder comunicar-se amb els demés.Anna va aconseguir amb molt treball que la família de Hellen latractés com una persona normal i així fer que ella es pogués desenvolupar per si mateixa i no depengués de ningú. Tothom pensava què era inassolible ensenyar aquesta nena mal criada, però està demostrat què amb molts esforços no hi ha res impossible. Anna va estar molts cops a punt de perdre la seva feina per desobeir les ordres dels seus caps, però no li importava arriscar (encara sabent que licostaria torbar una altre feina per la seva discapacitat visual) perquè per sobre de tot el que ella pretenia era ensenyar a Hellen.

2.- Explica com es comunica Helen Keller, posa exemples.
La Hellen es comunica amb els sentits (el tacte, l’olfacte, i amb gestos). Quan demana per la mare es passa la ma per la galta, quan olora el menjar, la manera de dir que “si” posant la ma al cap... aquetssón alguns exemples de comunicació.

3.- Quin sistema de comunicació li ensenyen? És augmentatiu o alternatiu? És el més adequat? Raona la teva resposta.
Utilitzen el llenguatge dactilológic. També, més endavant hi combina el llenguatge de signes a la mà. Però primerament, per aconseguir que la nena assocÏ significat i significant hi ha tot un llarg procés on Anna es limita a indicar amb getos dela cara palpats amb la mà, quan algo és correcte i quan no. Atribuïnt valor simbòlic a la paraula. Hellen arriba a tenir un baix nivell de moviments naturals i de signes contextualitzats, però, contrariament té un alt nivell d'escriptura a la palma. Penso que seria un sistema de comunicació augmentatiu, perquè, es basa els gestos, en codis preestablerts, però, potser també podria considerar-sealternatiu, perquè, seria una de les poques maneres, en la que es pot comunicar, ja que és sega, sorda i muda, i per tant, és l’única manera de relacionar-se.

4.- Comenta perquè l’Anna li dona tanta importancia al fet que la seva alumne comprengui que un signe és una paraula. Inventa una activitat on tu li ensenyis un signe i una relació amb el seu significat.


5.- Quines estratègies utilitzala professora per ensenyar els signes?
Primer de tot l’Anna feia la paraula amb les mans i la Helen aparti del tacte ho intentava imitar. De forma molt conductual una vegada feia la paraula li donava el significat que tenia aquesta paraula. EX: deia amb els dits aigua i li donava aigua i d’aquesta manera associava el significat amb el seu significant-te. Desprès de moltes repeticions s’aconseguiaque la Helen entengués l’associació.

6.- Comenta si està en un entorn adequat per ensenyar el sistema i quines dificultats es trova.
Penso que l’entorn no es el més propici per la visió que te la família:
Els pares són massa proteccionistes. No esperen gaires millores en la seva filla; el pare ja es conforma si la seva filla té un bon comportament i crea problemes.
El Germà ( el gran)...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El milagro de ana sullivan
  • Milagro de ana sullivan
  • El milagro de Ana Sullivan
  • resumen de la pelicula de ana sullivan
  • El milagro de ana sullivan
  • El milagro de ana sullivan
  • El milagro de ana sullivan
  • El milagro de Ana Sullivan

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS