Angel Guimerà

Páginas: 2 (381 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
Perquè la seva biografia ha estat un problema? 
Perquè Guimerà falsejà la seva data de naixement (1845) per tal que no es descobrís que va néixer quan els seus pares encara no s’havien casat.Tampoc va deixar masses coses sobre la seva vida privada. 2. Per què el mestissatge és un tema recurrent en la seva obra?
Perquè ell era fill de pare català i mare canària. 3. Què en diu l’estudi deFrederic Soler? 
Federic Soler havia consolidat uns models de teatre en català de base melodramàtica en què alternava les comèdies costumistes amb els drames rurals o històrics.
4. Per què Guimerà foul'autor triat pels seus companys com el més apte per a tirar endavant la creació d'una tragèdia catalana que prestigiés una literatura?
5. En quines dues obres veiem en Guimerà una l'aproximació a unrealisme més sincer?
Gal·la Placídia (1879) i La boja (1890)6. Quines constants temàtiques no abandonà mai Guimerà? La problemàtica de la inadaptació per la via del mestissatge. 7. Sobre aquest fonsquins elements es projecten en les relacions?
En el masoquisme i la sensualitat turmentada.8. A quins drames es fan palesos aquests elements
Maria Rosa (1894), Terra baixa (1896) i La filla delmar (1900).9. Com a poeta, quin premi va tenir? Mestre en Gai Saber als Jocs Florals del 1877
10. Per què creus que Guimerà no fou tan valorat com a poeta? Perquè pel públic era més atractiu el teatre.A més, com a poeta de referència hi havia Jacint Verdaguer. 11. Quina importància té Guimerà com a prosista? 
La seva aportació al gènere es redueix a un parell de contes ("El gos de casa" i "El nenjueu", 1890) i una novel·la breu: Rosa de Lima (1917).12. Com era el Guimerà polític? 
Va participar activament de la política catalana. Creia que era molt important la creació literària per lanormalització de la llengua. Va estar present en els congressos catalanistes del 1880-1881, en el famós discurs en català en la presa de possessió de la presidència de l'Ateneu Barcelonès el 1895. També...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • angel guimera
  • ANGEL GUIMERÀ
  • Àngel Guimerà
  • Angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • angel guimerà
  • Angel guimera
  • Angel Guimera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS