Antoni tàpies educació infantil

Páginas: 21 (5085 palabras) Publicado: 13 de febrero de 2012
1. Introducció
Biografia Antoni Tàpies:
Antoni Tàpies i Puig nascut a Barcelona el 13 de desembre de 1923, és fill de l'advocat Josep Tàpies i Mestres i de Maria Puig i Guerra, filla d'una família de polítics catalanistes. La professió del seu pare i les relacions de la seva família materna amb membres de la vida política catalana van propiciar un ambient liberal durant la infància del'artista. Tàpies sempre ha remarcat que la confrontació entre l'anticlericalisme del seu pare i el catolicisme ortodox de la seva mare li van portar a una recerca personal d'una nova espiritualitat, que va trobar en les filosofies i religions orientals, principalment el budisme zen.
Segons ha confessat, la seva vocació artística va despertar amb un número de Nadal de la revista D'Ací i d'Allàde 1934, que presentava un extens panorama de l'art modern internacional. Un dels fets que van marcar la seva vida va ser la seva convalescència per tisi als 18 anys, circumstància que li va fer replantejar-se el sentit de la seva vida, així com la seva vocació, ja que durant la seva recuperació es va dedicar intensament al dibuix. Els estats febrils que va patir li van provocar freqüentsal·lucinacions que serien primordials per al desenvolupament de la seva obra. Durant la seva estada en el sanatori del Puig d'Olena (1942-1943) es va refugiar en la música i la literatura i va realitzar còpies de Van Gogh i Picasso.
Va compaginar els seus estudis de dret a la Universitat de Barcelona, que havia iniciat en 1943, amb la seva passió per l'art. Finalment es va decantar per la pintura iva abandonar els estudis en 1946. De formació autodidacta, tan sols va estudiar breument en l'acadèmia de Nolasc Valls. El seu primer estudi de pintura ho va instal·lar a Barcelona en 1946.
En 1948 va ser un dels fundadors del moviment conegut com Dau al Set, relacionat amb el surrealisme i el dadaisme. El líder d'aquest moviment va ser el poeta català Joan Brossa.
Les primeresobres de Tàpies es van emmarcar dins del surrealisme, però aviat va canviar d'estil, convertint-se en un dels principals exponents de l’informalisme. Representant de l'anomenada “pintura matèrica”, Tàpies utilitza per a les seves obres materials que no estan considerats com a artístics, sinó més aviat de reciclatge o de deixalla, com poden ser cordes, paper o pols de marbre.
En 1948 va exposarper primera vegada la seva obra en al I Saló d'Octubre de Barcelona, mostrant dues obres de 1947: Pintura i Encolat. Aquest any va conèixer a Joan Miró, un dels seus artistes més admirats. Al 1949 va participar en l'exposició “Un aspecte de la jove pintura catalana” en l'Institut Francès de Barcelona, on ho va veure Eugeni d'Ors, que ho va convidar el VII Saló dels Onze, a Madrid.
Al 1950va fer la seva primera exposició individual en les Galeries Laietanes de Barcelona, on va tornar a exposar en 1952. Becat per l'Institut Francès, va viatjar a París, on va aconseguir exposar en el concurs internacional Carnegie de Pittsburgh, i va conèixer a Picasso. En aquest mateix any va ser seleccionat per representar a Espanya en la Biennal de Venècia, on va participar diverses vegades.En 1953 va exposar a Chicago i Madrid; aquest any la marxant Martha Jackson li va organitzar una exposició a Nova York, donant-ho a conèixer a Estats Units. També va guanyar el primer premi del Saló del Jazz de Barcelona, i va conèixer al crític Michel Tapié (assessor de la Galeria Stadler de París), on va exposar en 1956 i diverses vegades més des de llavors. Al 1954 es va casar amb Teresa Barbai Fàbregas, amb la que va tenir tres fills: Antoni, Miquel i Clara.
Va ser un dels fundadors del grup "Taüll" en 1955, juntament amb Modest Cuixart, Joan-Josep Tharrats, Marc Aleu, Josep Guinovart, Jordi Mercadé i Jaume Muxart. Aquest any va ser premiat en la III Biennal Hispanoamericana a Barcelona, i va exposar a Estocolm amb Tharrats, presentats per Salvador Dalí. En 1958 va tenir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Antoni Tàpies
  • educacio infantil
  • Antoni tàpies
  • Educaci n Infantil
  • Antonio Tapies
  • Antoni Tapies
  • Antonie tapies
  • 1r CICLE EDUCACIÓ INFANTIL

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS