Antropologia Reseña

Páginas: 3 (518 palabras) Publicado: 13 de enero de 2013
Alumne : Roberto Jesús Prieto
Text : Harris, M. 1985 (1988) “Introducción a la Antropologia Genera”, Madrid, Alianza Ed.
Es pot traçar un paral·lelisme entre aquest text i l’anterior de Viola.Aquest es un text molt més pràctic on es presenten uns casos puntuals on es pot aplicar tot allò aprés en el text anterior el qual es caracteritza por ser molt més teòric. El primer ataca directament laconcepció que tenim del que significa el desenvolupament i la carrega ideològica que comporta aquest terme i el segon ataca, amb una exposició de les conseqüències en casos puntuals, les derivacionspràctiques que han fet els programes internacionals de desenvolupament al aplicar polítiques basades en aquesta concepció.
Les polítiques aplicades que volien disminuir la distància entre els païsosdesenvolupats i el subdesenvolupats no només no van aconseguir el seu propòsit sinó que van ser contraproduents portant a una concentració encara mes gran de les riquesa dins d’aquest països i fins itot una transferència encara mes acusada de la riquesa d’aquest països cap als països desenvolupats. La aplicació del sistemes de producció dels països desenvolupats sense una anàlisi de lescaracterístiques socials dels diferents països en vies de desenvolupament ha portat la majoria de les polítiques cap al fracàs i han evidenciat l’alt cost energètic i humà que aquestes tècniques comporten laqual cosa fa impossible la seva implantació en aquest països. Aquest cost energètic fa que aquest sistemes productius a llarg terme siguin també inviables en els països desenvolupats ja que moltsdepenen dels combustibles fòssils que, segon les estimacions, s’acabaran en cinquanta anys .
En moltes dades es fa evident que es un text antic i que es podria jutjar com a desfasat. Una de les mesevidents es el creixement poblacional on estima que els 7000 milions arribaran cap al 2025 i de fet ara mateix al 2012 ja som 7000 milions de persones al mon. Però això no treu mèrit a les seves...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • reseña antropología
  • Reseña Antropologia
  • Antropología reseña
  • Reseña sobre antropologia
  • Reseña de antropologia de la sexualidad
  • Reseña de antropologia visita guiada
  • Antropologia Reseña 5
  • Reseña corta del museo de antropologia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS