Anàlisi social de la película "la vida de los otros"

Páginas: 8 (1890 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2010
Processos regulació i canvi social: influència, rols i normes a la “La vida de los otros”.

Gerd Weisler

Gerd Weisler és un oficial i professor de la Stasi. Al principi de la pel·lícula està donant classe a uns estudiants, en ella mostra un interrogatori cruel que va realitzar ell mateix a un sospitós. Els estudiants, mitjançant la submissió, es conformen amb les normes exposades per evitarel càstig del professor – El sol fet que un alumne busqués confrontar els principis de la Stasi va provocar que aquest fos marcat per Weisler per rebre segurament un càstig a posteriori -. En aquella escena ja ens adonem que una de les seves prioritats vitals és fer correctament la seva feina. Es demostra que creu en el que està dient. En la explicació del interrogatori utilitza la tècnica depsicologització, desacredita el interrogat, considerant-lo d’inferior i demostrant que és fàcil saber com actua i pensa.
El seu estatus és membre de la Stasi. Aquest li ha fet desenvolupar unes actituds: és autoritari, socialista i molt meticulós en la seva feina. Aquest estatus l’ha anat adquirint, fins definir-se com a capità. Al ser una posició de treball no podia ser un estatus adscrit.Weisler suggereix al seu superior, Grubitz, que Dreyman, un famós escriptor del partit, sigui investigat per la Stasi. Grubitz tot seguit comenta amb el ministre Bruno Hempf aquest assumpte i decideixen iniciar l’ investigació. A partir d’aquí Weisler comença el espionatge de la casa de Dreyman. Ho fa molt sistemàticament, escrupolosament. Té subjectivat el rol, podem veure que el centre de la sevavida és la seva feina. Actua de la mateixa manera a casa seva que quan està treballant.

Weisler al inici és un membre de la Stasi creient de les idees de la RDA, partidari dels seus actes i sotmès a ella pel complet. Està doncs influenciat per una majoria, la Stasi. Es considera una majoria perquè potser era inferior en nombre, però era el grup social amb més pes. La Stasi era una majoria i erauna font de poder, la seva influencia és directa, però la gent no interioritzava les seves normes sinó que simplement eren sotmesos a elles. Es crea una espiral de silenci per part de la societat degut a la por de la represàlia.
El rol de Gerd Weisler es demostra en varies escenes: Demostra creure en el socialisme quan fa el comentari: “Per alguna cosa ha de començar el socialisme”, després dehaver rebut una crítica del seu superior per no assentar-se a dinar on ho fan els alts càrrecs. A més, demostra creure en les normes explícites i implícites del règim quan, després de que Grubitz digui que no pot incloure en un informe assumptes que puguin comprometre a un ministre, diu: “Per això vam ingressar? Vam jurar ser escut i espasa del partit...”.
El rol de membre de la Stasi construeix aWeisler, forma les seves creences, la seva obediència, la seva metodologia, etc. Encara que Weisler construeix el seu rol a la vegada, ja que l’exprimeix al màxim. El desenvolupa com a única ambició a la vida. Treballar bé i ser fidel al règim són les normes que regeixen la seva existència.

La seva agència de socialització és el règim majoritàriament. La Stasi depèn i forma part de la RDA.Aquesta és qui dona el rol a en Gerd. Al principi compleix les expectatives del seu rol. Els seus superiors estan orgullosos de la seva feina, ja que ell és estricte en la seva metodologia.

En un moment donat Gerd construeix el seu rol, les normes no li manen fer un acte, però el fa, donat que les seves creences són: la veritat davant de tot. Ens referim al moment en que fa picar el timbre de casad’en Dreyman quan la seva dona està baixant del cotxe del ministre. En Dreyman descobreix la veritat. Weisler no estava obligat a fer-ho, no ho posa al informe a més. Però ho fa perquè creu que les veritats han de sortir a la llum. Aquest moment demostra com Weisler ja comença a trobar escletxes a la majoria, és a dir, al partit. Actua en contra d’ ella, fent sortir a la llum veritats, mentre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Analisi de pelicula la vida es bella
  • Vida social en sudáfrica, película “invictus”
  • Analisi de la pelicula mentes peligrosas
  • recursos humanos pelicula analisi de la
  • Analisi pelicula hero
  • Analisi de la pelicula pocahontas
  • Analisi de la pelicula Crash
  • analisi de la pelicula mejor imposible

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS