Arte prehistorico

Páginas: 2 (292 palabras) Publicado: 4 de marzo de 2014

CONSIDERACIONS PRÈVIES




És impossible datar les primeres manifestacions artístiques de la humanitat, perquè, en primer lloc pot ser que s’hagin destruïtamb el pas del temps. En segon lloc, cada nova troballa desbarata la cronologia proposada fins aleshores . En definitiva se sap ben poc sobre els inicis del’activitat artística.

Caldria preguntar què s’entén per activitat artística i per objecte artístic.
Segons algunes persones una obra d’art és un objecte bell i segons unesaltres art és tot el que no té com a finalitat satisfer les necessitats primàries, bàsiques dels éssers humans. Quines són aquestes necessitats? (pensar que allòbell ha de ser inútil invalida tot l’art religiós). A més, si la bellesa resideix en la forma i no en la funció, com s’inclou l’arquitectura entre les arts?

Quanes van pintar les famoses pintures d’Altamira es van considerar art? Segur que no i en canvi ara són una de les meravelles de la humanitat. Quan els miniaturistes iescrivans medievals transcrivien a ma les obres de l’antiguitat als escriptoris dels monestirs, estaven fent art? I quan el fuster feia una eina per treballar al campque avui dia podem veure al museu, què és el que feia? Podem considerar art els gratacels de Nova York? De fet considerem art les calçades romanes, els pontsmedievals, les ciutats maies...

L’art és el fidel reflexa de les cultures, de la pròpia i de les que van haver abans que la nostra.

El coneixement de l’art ésindispensable per poder comprendre el nostre passat. L’art va lligat estretament a la vida quotidiana, és a dir, a la història en tots els seus aspectes.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • arte prehistorica
  • arte prehistorico
  • Arte prehistorico
  • Arte Prehistórico
  • Arte prehistórico
  • Arte Prehistorico
  • Arte Prehistórico
  • Arte prehistorico

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS