Aspectes ètics en la pràctica de l’educació social

Páginas: 9 (2184 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2010
PAC 3: ASSAIG EN GRUP

1.INTRODUCCIÓ

El tema escollit: Aspectes ètics en la pràctica de l’Educació Social. El contracte moral en la societat . Anàlisi del Codi Deontològic de l’Educació Social: possibilitats, usos, limitacions. Actituds Professionals. Elements polítics i implicació per al canvi i un món millor.

Hi ha varies raons per les quals hem escollit aquest tema, sobretot per lasignificació del concepte de l’assignatura en sí, Pedagogía Social i la seva connotació directa amb l’Educació Social. A mida que hem anat treballant l’assignatura i els seus continguts, ens ha fet reflexionar sobre el debat moral i ètic de l’Educació Social, la significació del Codi Deontològic i fins a quin punt podem valorar la seva capacitat de gestió, les actituds professionals dels propiseducadors socials i la influència política que hi podem trobar, enllaçat directament amb les polítiques tecnocràtiques d’avui en dia i la tecnociència a la qual l’Educació Social es veu abocada directament tant per la formació universitària com per les pròpies empreses de serveis que fan ús d’aquest perfil professional.

Altres motius que justifiquen la tria d’aquest tema són l’interès per l’ètica ila moral de l’educació social, ja que ens afecta de manera directa com a futures educadores socials. Intel•lectualment pretenem enriquir el nostre coneixement sobre la pràctica i la deontologia avesada en aquest tema i la motivació per debatre sobre els principis i línies d’actuació de l’Educació Social i el Treball Social.

Els objectius que ens plategem en aquest assaig són:

• Anàlisi delCodi Deontològic (orientacions morals)
• Diferències entre el Codi Deontològic i el reglament.
• Els valors i principis ètics en la relació professional-usuari.
• Conèixer els conceptes relacionats amb professional i el codi deontològic

Un cop definits els nostres objectius de treball amb els quals ens basem per poder desenvolupar el treball, ens permet poder formular la següent hipòtesi,que el l’apartat del conclusions podrem valorar si cal reformular-la, aceptar-la o directament refutar-la:

A través de coneixement i l’anàlisi del Codi Deontològic de l’Educació Social, podem garantir que el repte moral i ètic sempre es compleix en benefici dels dels usuaris/es amb els que s’estigui treballant en un moment determinat.

L’estructuració del treball tal i com l’hem definit,està composada per la introducció, on exposem les raons de tria d’aquest tema, els objectius de treball i seguidament fem una proposta d’hipòtesi del propi treball en sí i de les conclusions que en podrem extreure un cop finalitzi.


2.COS ARGUMENTATIU
Abans d’entrar en matèria i en la temàtica específica valorem el fet de definir de manera neutre els significats dels següents conceptes:

Èticacom a Ciència filosòfica que determina la rectitud i el sentit del comportament humà, segons uns principis normatius dels quals es deriven uns deures i unes obligacions.

Moral com la Disciplina que té per objecte determinar la rectitud i el sentit del comportament humà segons uns principis normatius dels quals es deriven uns deures i unes obligacions.

A partir d’aquí, podem valorar quel’Educació Social té com eix vertebrador, el Codi Deontològic i tot el que l’envolta, tenint en compte que tot grup professional elabora i obté el seu propi codi deontològic, amb els seus nivells d’exigència, competència i qualitat de treball, per això controla i supervisa, la correcta utilització d’aquest.

Com a definició de Codi Deontològic direm que és un document que recull totes les normes ivalors que han de portat a terme tots aquells que treballen dins d’una professió. Aquestes normes i valors estan decidides, posades en comú i pactades per tots aquells individus que formen part de la professió i elaboren el codi. Aquest instrument és utilitzat dia a dia per els treballadors en la seva feina.

Unes de les funcions principals d’aquest, és la de construir un sistema de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aspecto sociales
  • aspectos sociales
  • Aspecto social
  • aspectos sociales
  • aspectos sociales
  • aspecto social
  • Aspectos sociales
  • Aspecto social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS