ATLETISME

Páginas: 8 (1888 palabras) Publicado: 3 de abril de 2013
http://es.scribd.com/doc/47425904/3/Iniciacio-a-l%E2%80%99atletisme


FITXA D’AVALUACIÓ DEL DOCENT
 
OBJECTIUS A ASSOLIR
Sempre
A vegades
Mai
 
-         Rentabilitza l’esforç i és conscient de les seves possibilitats.
 
 
 
 
 
-         Reconeix la diferència entre cursa lenta (fons) i cursa ràpida ( velocitat).
 
 
 
 
 
-         És capaç de repondre a un estímul en untemps mínim.
 
 
 
 
 
-         Coordina la cursa i batuda en el salt.
 
 
 
 
 
-         Distingueix la diferència entre salt vertical i horitzontal.
 
 
 
 
 
-         Reconeix les diferents modalitats de l’atletisme.
 
 
 
 
 
-         Coordina cursa i llançament.
 





CONCLUSIONS
2.1 Anàlisi de la situació actual.
Observem que des de fa algun tempsl'atletisme ha reduït la seua presència en les classes d'Educació Física. Algunes de les raons que poden explicar-ho són les següents:
1. S'associa a una concepció de l'Educació Física relacionada únicament amb el rendiment físic. Visió que no és compartida per molts docents.
2. Contingut difícil d'aplicar en les nostres classes per la utilització d'un material específic o perillós, com enel cas dels llançaments.
3. S'associa a una metodologia de reproducció de models, repetitiva i analítica, poc atractiva en l'àmbit escolar.
4. Per ser considerat un esport on prima la marca, el rendiment i només atén als millor dotats físicament, excloent a una gran majoria d'alumnat divers.
5. Ser considerat una suma de disciplines dispars, sense relació entre si, com si es tractara dediversos esports distints sense cap nexe d'unió.
6. Per la seua complexitat tècnica que exigix formació prèvia al professorat en les disciplines específiques, la qual cosa dificulta el seu ensenyament.
7. Posseïx poc component lúdic en relació a altres jocs i esports, per la qual cosa podria considerar-se avorrit.
Com a conseqüència, trobem que habitualment, l'atletisme apareix pocen les programacions d'Educació Física com a tal, i si ho fa és desenvolupant els continguts de condició física.
A més com assenyalen Zabala, Viciana & Lozano (2002), els/les alumnes consideren poc atractiu a l'atletisme entre els esports practicats en Educació Física. Això ens ha de fer reflexionar sobre la metodologia utilitzada per a impartir este esport en les classes d'EducacióFísica. Entenem per tant, que és necessari proposar un nou enfocament de l'atletisme escolar més adequat als actuals plantejaments de l'Educació Física. Un enfocament que atenga les necessitats i interessos dels/de les nostres alumnes i contribuïsca a augmentar la seua presència en l'escola.
A manera de metàfora, l'atletisme necessita un “lífting” que el rejovenisca i ho faça més atractiu adocents i alumnes, igual que com ho han realitzat altres continguts de l'educació física (p.ex. l'acrogimnàstica respecte a la gimnàstica esportiva).
2.2. Per què ensenyar atletisme en l'Educació Física?
Considerem que l'Atletisme ha de tindre més presència en les programacions d'Educació Física de primària i secundària per diverses raons:
a. Ajuda a aconseguir les competències bàsiquesmarcades per la LOE, com s'exposa en l'apartat de justificació curricular.
b. L'atletisme posseïx valor educatiu en si mateix: per la seua riquesa motriu, gran varietat d'habilitats i destreses bàsiques que comprén.
c. Posseïx un valor antropològic i cultural implícit, ja que trobem manifestacions d'este esport al llarg de tota la història de la humanitat.
d. Finalment, perquè una bonaformació atlètica servix de base per al desenvolupament d'altres esports com els d'equip. I a més pot ser un mitjà per a desenvolupar els continguts de millora de la condició física.
Per a augmentar la presència de l'atletisme en els continguts curriculars de l'educació física, entenem necessari un canvi sobretot metodològic, que puga esmenar els errors d'este tipus comesos en el seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atletism
  • Atletisme adaptat
  • ATLETISME EF
  • Entrenament atletisme
  • Atletisme
  • atletísme
  • Atletisme
  • Atletisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS