Atletisme

Páginas: 9 (2066 palabras) Publicado: 9 de febrero de 2011
QUE ÉS L'ATLETISME

L'atletisme és un esport el qual es pràctica en molts llocs del món, podriem dir que és un esport universal, ja que el pràctica molta gent.
Consisteix en fer una o diverses proves proposades i dedicar-se a fons a elles per treure bones marques i arribar lluny, com ara: als campionats d'Espanya, anar a les olimpiades, etc.,
Com podem veure en el món de l'atletisme, si totet va bé i fas bones marques en les proves que tú t'has proposat, pots viatjar a molts llocs i fer noves amistats. I si tot et va molt bé pots dedicar-t'he a l'atletisme com un hoby o bé com un treball, ja que els grans professionals cobren molts diners. Si t'agrada i et va bé pot arribar a ser un treball molt divertit del qual no t'en canses i no set fa pesat, això si, quan ets gran ja no ets elque eres fa uns anys.
Hi ha gent que es pensa que en el mon de l'atletisme l'unic que es fa és corre, doncs no hi ha altres proves les quals són més divertides i no són presisament corre

Proves que hi ha en l'atletisme

En el mòn de l'atletisme hi ha diverses proves competitives, les quals es divideixen en tres grans grups:
Llançaments
Salts
Curses
En totes aquestes proves hiha unes marques minimes les quals tens que superar per arribar a llocs més iportants, com ara: els campionats de Catalunya, els campionats d'Espanya, les olimpiades, etc.
Per poder arribar en els campionats de Catalunya tens que fer una marca, la qual et diu el teu entrenador, o bé la pots trovar en papers que estan penjats a la paret de cada pista d'atletisme. Doncs bé aquesta marca es la quetu tens que superar per arribar als campionats de Catalunya, si tens que anar als campionats d'Espanya la marca que tens que superar serà superior a la dels campionats de Catalunya.
Llançaments

Dins de les proves de llançaments trovem:
Llançament de pes: consisteix en llençar el més lluny possible una bola de ferro que pot arribar a pesar uns 10 Kg, en cada categoria hi ha un pes determinat iassequible per l'atleta, com més baixa és la categoría menys pes llença l'atleta. La zona de llançament es un cercle de cimen del qual no pots sortir d'ell, ja que si això pases el llançament seria nul i per tant no valdria.
Llançament de javalina: consisteix en llençar una barra d'alumini (poc pesant) la qual en un extrem  té una punxa que s'ha de clabar al terra. La mida i el pes de la javalinano depen de la categoria de l'atleta, sempre té la mateixa mida i pes. Per realitzar aquest llançament es realitza en un lloc on hi ha una recta, per agafar velocitat per llançar i al final d'aquesta hi ha una fusta, la qual indica que si passes la fusta el llançamen és nul.
Llançament de martell: consisteix en llençar el més lluny possible una bola que va lligada a una cadena. Per llançar elmartell ho fas de la següent maner:
- Agafes el martell per l'extrem on no hi ha la bola, seguidament començes a donar voltes sobre tú mateix, i quan en portis unes quantes el deixes anar i aquest surt volan. 
Llançament de disc: consisteix en llençar un disc de fusta i alumini el més lluny possible. El disc varia segons l'edat de l'atleta. Els procediments que te que seguir l'atleta són:primerament, s'agafa el disc amb la ma i el canell doblegat cap a baix, amb el braç estirat. Seguidament fas una o  dugues voltes sobre tu mateix i llabors deixes anar el disc. Si quan acabes de llançar surts del cercle el llançament és nul.
 
SALTS

En les proves de salts hi trovem:
Salt d'allargada: consisteix en saltar, a un foso d'arena el més lluny que puguis. Per poguer realitzar aquest saltfas el seguent procediment:
Primerament medeixes els metres que tens que fer de carrera per poder fer un bon salt, desprès et poses al teu punt de sortida i corres fent un progres de velocitat. Quan estiguis apunt d'arribar a la marca des d'on tens que saltar (la qual es de plastelina), t'inpulses amb el peu, dobleges les cames tirant el cos endavat i seguidament estires les cames per caure de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Atletism
  • Atletisme adaptat
  • ATLETISME EF
  • Entrenament atletisme
  • Atletisme
  • atletísme
  • ATLETISME
  • Atletisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS