auditoria sociolaboral

Páginas: 7 (1512 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2014

AUDITORIA SOCIOLABORAL II
PAC 1: La auditoria de recursos humans
Semestre febrer 2014– juliol 2014

Pregunta 1. Per auditar premsa a domicili Consideres que l'auditoria
del sistema humà és adequada? Raona la resposta.

L’auditoria del sistema humà es una de les visions de l’auditoria de recursos humans, la qual s’emmarca en aquesta perspectiva psicosocial. Aquesta auditoria avalua elsrecursos humans basant-se en un model de comportament organitzatiu. Per tal de poder intervenir en el resultat de l’auditoria, s’elaborarà una reflexió a partir del model de qualitat total, prenent com a referencia ‘EFQM, concebut com a eina d’autoavaluació per al creixement organitzatiu. Amb aquesta auditoria pretendrem millorar el comportament humà dins de l’organització, ja que al avaluarl’estil de l’organització , l’estructura i estratègies utilitzades per al desenvolupament humà , amb aquesta eina, la direcció podrà avaluar la gestió organitzativa duta a terme. Així doncs , penso que es una bona eina per tal de millorar la gestió empresarial, ja que es de caràcter objectiu i qualitatiu centrada amb els valors humans per tal d’aconseguir que el client intern (treballadors) tinguin unabona percepció de l’ambient laboral, generant així un augment de beneficis i productivitat a l’organització.
Amb aquesta auditoria s’abarquen els camps de identificació de criteris escollits, processos psicosocials (lideratge, participació , cultura, desenvolupament col·lectiu i visió compartida),gestió de recursos humans, identificació de efectivitat organitzativa, i processos centrats amb laqualitat dels RRHH.
Cal esmentar també la importància dels models d’avaluació científics ja que aquets han de ser explícits, basats en una teoria, hauran d’estar definits operacionalment, validats empíricament , generalitzables i amb una validesa aparent.
Podem dir doncs, que aquesta auditoria abarcara les perspectives objectives i subjectives de la gestió de recursos humans, i per tal de que siguiuna auditoria representativa l’estudi haurà de ser científic i objectiu.
Finalment comentar que aquesta auditoria seria adequada per avaluar la gestió de recursos humans de la premsa a domicili.





Pregunta 2. Per auditar premsa a domicili Consideres que l'auditoria
de comptabilitat de recursos humans és adequada?

A l’hora d’escollir el tipus d’auditoria a realitzar en qualsevolorganització , s’han de tenir clars els objectius d’aquesta així com els recursos a avaluar dels que disposa l’organització. En el cas de premsa a domicili veiem la petita dimensió del departament de recursos humans així com la baixa inversió en aquest. Amb aquestes característiques esmentades del departament de recursos humans , veiem que una auditoria de comptabilitat de recursos humans no seriagaire útil, ja que aquesta analitza i valora costos de la inversió en el capital humà. Veiem doncs que el principal objectiu d’aquest tipus d’auditoria es comptabilitzar costos i en el cas estudiat no seria adequat dur-la a terme.


Pregunta 3. Fes una lectura ràpida del cas Nations Hotel Measuring
ROI in Business Coaching. Cita els 14 passos per al coaching de
l'impacte del negoci quePhillips proposa.

Veiem que Phillips proposa 14 passos per al coaching “entrenament” amb l’objectiu de millorar la satisfacció del client , l’eficiència de l’empresa i el creixement d’ingressos de l’empresa.
Aquets passos son:
Participació voluntària. (motivació dels propis executius a la participació de l’entrenament)
Necessitat de formació (avaluació de les necessitats de formació delsexecutius per tal de que aquesta formació fos l’adequada)
Autoavaluació ( del mateix executiu que esta en el procés de coaching )
Compromís i confiança amb les dades ( compromís dels participants a l’estudi a proporcionar dades reals i a acabar el programà d’entrenament)
Funcions i responsabilitat (definició de rols entrenador i executiu “entrenat” )
Unió (d’entrenador i entrenat segons les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Auditoria sociolaboral
  • pac1 auditoria sociolaboral uoc
  • Auditoria sociolaboral
  • auditoria sociolaboral
  • Auditoria sociolaboral
  • auditoria sociolaboral tema 3
  • Auditoría Sociolaboral de Recursos Humanos
  • insercion sociolaboral

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS