autismo

Páginas: 9 (2233 palabras) Publicado: 5 de mayo de 2014



















José Luis Castillo Moreno
2n CFGM ASS
Institut FrancescRibalta, Solsona
Professor: Antoni Mujal

Índex
Pág.1 ________________________________________
Pág.2 ________________________________________ Índex
Pág.3 ________________________________________ Introducció
Pág.4 ________________________________________ Historia de l’autisme
Pág.5________________________________________ Definició i crit. diagnòstics
Pág.6 ________________________________________ Definició i crit. diagnòstics
Pág.7 ________________________________________ Definició i crit. diagnòstics
Pág.8 ________________________________________ Definició i crit. diagnòstics
Pág.9 ________________________________________ Falsos mites sobre l’autisme
Pág.10________________________________________ Tractament
Pág.11 ________________________________________ Conclusió
Pág.12 ________________________________________ Webgrafia





































Introducció
He triat aquesta psicopatologia perquè ja en sé alguna cosa, i és unamalaltia que m’interessa molt, i de la que ja he llegit algun llibre relacionat. És un tema que em crida molt l’atenció, he decidit fer el treball sobre l’autisme per provar de conèixer alguna cosa nova, i sobretot per descobrir quins són més curosament els seus tipus, i les seves conseqüències.




























Història de l’autisme
La paraula autisme provédel grec “autós”. Que significa “propi, un mateix”. Va ser emprada per primera vegada per un psiquiatra suís anomenat Eugene Bleuler, én un diari, l’any 1912.
Tanmateix, la classificació mèdica de l’autisme no va fer-se fins l’any 1943, quan el doctor Leo Kanner va estudiar 11 nens a l’hospital a l’hospital John Hopkins, i va introduir la caracterització autisme infantil primerenc.
Al mateixtemps, un científic austríac, el doctor Hans Asperger va utilitzar coincidentment el terme “psicopatia autista” en nens que oferien característiques similars als subjectes d’estudi del doctor Bleuler. El treball del doctor Asperger però, no va ser reconegut fins l’any 1981, és creu que a causa que el seu treball va ser escrit en alemany.
La interpretació del comportaments dels grups observats perKanner i Asperger van ser diferents. Kanner va reportar que tres dels onze nens no parlaven i que els altres no utilitzaven les capacitats lingüístiques de les que disposaven. També va ser conscient del comportament auto-estimulatori i els rars moviments d’aquells nens.
D’altra banda, Asperguer va notar els seus interessos intensos i inusuals, la seva repetitivitat de rutines, i la sevainclinació cap a determinats objectes. Va indicar que alguns d’aquests nens parlaven com “petits professors” quan és referien a la seva area d’interès, i va proposar que pera tenir èxit en les ciències i l’art, una petit frau d’autisme podia ser útil.
Tot i que tant Asperger com Kanner possiblement va observar la mateixa condició, les seves diferents interpretacions vas esdevenir en la formulació del“Síndrome d’Asperger (alt autisme) per una banda, i el que més comunament s’anomena autisme de Kanner per a referir-se al baix autisme.









Definició i criteris diagnòstics
L’autisme és un trastorn d’aparició primerenca en la infància, és una distorsió del procés de desenvolupament, on és veuen implicats tant els processos de comunicació, de socialització, com del pensament o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Autismo
  • Autismo
  • El autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo
  • Autismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS