aztecas

Páginas: 4 (949 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2014
Aquesta és la història d’una nació nòmada del nord de Mèxic que per la seva valentía, astúcia, crueltat i geni es va convertir en una gran civilització.
Seràs un historiador, un arqueòleg i unantropòleg a mesura que descobreixes el món dels ...

Qui eran els aztecas i d’on venien?

Fa aproximadament 700 anys... Els aztecas per alguna raó van abandonar les seves llars enAztlán....en alguna part del Noroest de Mèxic.
Van arribar a la Vall de Mèxic anomenada Anáhuac, guiats pel seu cap Tenoch. Eren un poble pobre que s’alimentava de rates, i serps i robaven menjar.
Erengent molt salvatge i bruta, per això els expulsaven de tot arreu.
Però Tenoch va tenir una visió. Huitzilopochtli li va dir que portés al seu poble a una illa pantanosa enmig del llac de Texcoco.Havia de buscar una ………………………… menjant una …………………………. que estigués a sobre d’un …………………………… que aparegués d’una roca envoltada d’aigua. Allí és on hauria de construir-se una ciutat i agrair aHuitzilopochtli amb sacrificis humans tan brillant idea. La ciutat que van construir es va anomenar ………………………………………., la ciutat de Tenoch, al voltant de l’any 1325.
- Marca en el mapa amb un (1) on es trobaAztlán
- Marca en el mapa amb un (2) on es troba Anáhua
- Completa els espais buits amb les següents paraules: Tenochtitlan, serp, aguila, nopal.
Al principi la ciutat va ser construïdaamb troncs i palla perquè no tenien roques per fer-ho. L’edifici més important a la ciutat era el temple de HUTIZILOPOCHTLI.
El joc de pilota es jugava en un gran camp envoltat d’una paret molt alta.El camp de joc era estret al centre i ample en cada un dels extrems. Enmig de cada costat havia una pedra en forma d’anell amb un forat al mig. Els jugadors estaven en dos equips, un cada costat delcamp, una pesada pilota de cautxú es posava al centre. Els punts es feien movent la pilota passant la pilota a l’àrea de l’equip contrari. La pilota només podia tocar-se amb la cadera, els genolls i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Aztecas
  • Los Aztecas
  • los aztecas
  • Aztecas
  • los aztecas
  • Los aztecas
  • Los Azteca
  • Los aztecas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS