Bach

Páginas: 2 (377 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2010
[pic]

-Johann Sebastian Bach va néixer al 21 de Març del 1685 a Eisenach, dins d’una família de músics, i va morir el 28 de Juliol del 1750 a Leipzig, a causa d’una embòlia després d’unaoperació de cataratas, realitzada per l’oftalmòleg anglès John Taylor.

-Bach va perdre els seus pares avanç dels 10 anys i va ser criat per el seu germà gran, Johann Christoph Bach, que era organista aOhrdruf. Aquí va tenir la seva formació músical, als 15 anys va marxar cap a Lüneburg, per rebre classes de música i formació escolar, i treballar com a afinador i manteniment d’orgues. I als 18 jatenia garantitzada una activitat professional.

-El jove músic i compositor començava a escriure les seves obres generalment per a orgue, i amb el temps també es va dedicar a versionar i adaptar obresdels principals compositors italians del moment, com ara Arcangelo Corelli i Tommaso Albinoni.

-Finalment cap al 1707, Bach va poder ocupar el seu primer encàrrec com a organista d’església altemple de San Blas de Mühlhausen. Aquest mateix any es va casar amb Maria Barbara Bach, amb la qual van tenir set fills.

-Fins al 1717 va estar treballant per completar la seva obra organista i assolirel nivell de domini del seu l’isnstrument. I aconseguir un lloc estable com a mestre de capella a la cort del príncep Leopold de Anhaltköthen fins del 1723, on va compondre durant tot aquest tempsúnicament música instrumental i cantates, destacant els seus “ Concerts de Brandenburg ”.

-El 1720, va morir la seva esposa, i al cap d’un any i mig desprès, es va tornar a casar amb la soprano AnnaMagdalena Wilcken, amb qui va tenir 13 fills. El 1723 el compositor es va traslladar a Leipzip ciutat on si va quedar fins a la seva mort, ocupant el càrrec de cantor i mestre de música perl’església de Sant Tomàs, on va compondre les seves millors obres, com ara la Misa en Si menor, les tres Passions (actualment nomes dues en sobreviscut fins als nostres dies), Oratori de nadal, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bach
  • Bach
  • Bach
  • bach
  • Baches
  • Bach
  • Bach
  • BACH

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS