Berger engany i autoengany

Páginas: 4 (996 palabras) Publicado: 24 de enero de 2012
És possible que molta gent pensi que l’autoengany és un fet estrany i aïllat en aquesta societat. Pensem que les persones quan menteixen són conscients que ho estan fent i que mai interioritzarandites mentires. En aquest comentari, relacionarem els conceptes d’engany i autoengany amb la societat d’avui dia.
La societat sempre ha funcionat com una força moduladora. Ella ens diu què és el queestà bé i què és el que està malament. És tan gran la seva influència que no només determina allò que fem, sinó també allò que esdevenim. Som nosaltres els que volem fer cas de les normes i jugar el paperque la societat ens marca. Aquí apareix el concepte de “joc de rols”. Quan la societat ens determina quin rol hem de seguir, és possible que al principi no ens acostumem, però a llarg termini lapressió de la gent que t’envolta farà que desaparegui la incomoditat i acabis creient-te el rol que la societat t’havia assignat. Una de les cites d’aquest llibre ens diu: “En aquest món, és molt difícildissimular. Normalment, acabem convertint-nos en allò que representem”.
Avui dia és molt comú veure que molta gent es refugia en ideologies i creences per tal d’alleugerir les seves angoixespersonals. La sociologia del coneixement desemmascara totes aquestes mentides i aquesta suposada sinceritat.
Dit això, molta gent pot pensar que és la societat la que ens fa ser nosaltres mateixos. És peraixò, que nosaltres ens eximim de qualsevol cosa dient “no puc fer-hi més”. Això és fals. L’home sempre pot dir no a la societat i ser lliure. Però les persones som molt conformistes i preferim viureen societat que explorar les nostres possibilitats de llibertat. A més, molta gent dóna l’esquena a la societat per por a quedar-se sola.
Aquesta situació defineix el concepte de “mala fe”. Lespersones ens creiem que no som nosaltres els que actuem com a individu, sinó que actuem en base el rol que ens ha assignat la societat. Aquest és un acte de covardia, ja que no ens fem responsables d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Bergas
  • Berger
  • bergara
  • berge
  • Berger
  • bergo
  • berga
  • Berga

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS