Bicicleta

Páginas: 4 (978 palabras) Publicado: 14 de abril de 2013
Daniel Ortega García
11/11/2008

Tecnología
La bicicleta

1.-Història.

Comença a París en 1790, any en què el comte de Sivrac inventa el "celerífero", al que també es diu "cavall de rodes".Consisteix en un llistó de fusta, acabat en un cap de lleó, de drac o de cérvol, i muntat sobre dues rodes. No té articulació alguna i per a les maniobres cal tirar peu a terra; aquesta mateixarigidesa feia que totes les variacions del terreny repercutissin en el cos de la seva muntura.
Posteriorment, en 1813, aquest celerífero va sofrir un gran canvi. La persona es mantenia asseguda sobre unapetita muntura, col·locada en el centre d'un petit marc de fusta. Per a moure's, empenyia alternativament amb el peu esquerre i el dret cap a endavant, en forma semblant al moviment d'un patinador.Amb aquest impuls, el vehicle adquiria una velocitat gairebé idèntica a la d'un cotxe. Els seus braços descansaven sobre recolza-braços de ferro, i amb les mans sostenia una vara de fusta, unida a laroda davantera, que girava en l'adreça cap a la qual volia anar el conductor.
Aquest invent, estava basat en la idea que una persona al caminar desaprofita molta força per haver de desplaçar el seu pesen forma alternada d'un peu a l'altre. Aquesta màquina, va evolucionar ràpidament. Les primeres notícies que es tenen sobre una bicicleta daten de l'any 1490 aproximadament. La construcció de laprimera bicicleta amb pedals s'atribuïx a Macmillán Kirkpatrick, en l'any 1839. Macmillán mai va patentar l'invent, que posteriorment va ser copiat en 1846 per Gavin Dalzell de Lesmahagow, qui ho vadifondre tan àmpliament que va ser considerat durant cinquanta anys com l'inventor de la bicicleta. Prop de 1890, l'anglès Dunlop va inventar una cambra de tela i cautxú, que s'inflava amb aire i escol·locava en la llanda. Per a evitar punxades, Dunlop va inventar a més una coberta també de cautxú. Aquests invents de Dunlop gairebé no han sofert cap variació des de la seva invenció.

2.-Parts de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • LA BICICLETA
  • Bicicleta
  • Bicicleta
  • la bicicleta
  • BICICLETAS
  • Bicicleta
  • Bicicleta
  • La Bicicleta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS