Caso Starbucks

Páginas: 4 (815 palabras) Publicado: 26 de noviembre de 2012
Resum del cas

El cas pràctic següent ens mostra tota la historia de l’empresa Starbucks: el seu origen, la seva etapa de creixement, la de declivi i la de tronar a créixer. A més a més, ens mostrales principals estratègies que van seguir a cada etapa de la vida de l’empresa.

En els seus orígens, Starbucks buscava una expansió ràpida tan dins del país (EEUU) com en el seu exterior.
Durantla seva etapa de creixement va seguir diferents estratègies: una join venture per poder penetrar al mercat alemany, una gran flexibilitat, una gran força administrativa, uns directius amb un graud’experiència molt elevat. A més al departament de recursos humans seguien unes estratègies de una bona formació als treballadors.
Però poc a poc, el volum de vendes va anant disminuït i Starbucks vaanant perdent protagonisme al mercat. Fruit d’això es va haver de posar en pràctica una reinvensió de la marca; en aquesta última etapa, es van haver de seguir estratègies molt dràstiques: es van tancartots els establiments dels EEUU per recordar als clients la màgia d’Starbucks, es va realitzar una macro campanya educativa per formar encara millor els seus treballadors, es van seguir estratègies detipus emocional, es van reduir costos i es va potencisr la creativitat. Amb tot aquest esforç, Starbucks és la tercera cadena multinacional que té més establiments repartits arreu del món.

5-Busca alguna noticia reciente sobre Starbucks relacionada con la Responsabilidad Social de la Empresa. Coméntala.
“Hace un par de días estaba tomándome un café en Starbucks cuando me percaté de latextura de las servilletas: rugosa, de color seco, áspera; papel reciclado obviamente. El pensamiento fue confirmado por el triángulo de tres flechas cíclicas impreso en su parte posterior.
Cuando estetipo de situaciones ocurre y uno piensa que al menos, por un día, puso un grano de arena por hacer de este un planeta mejor, es satisfactorio.

Starbucks Café, fundado en 1971, es el causante de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Caso starbucks
  • Caso Starbucks
  • caso starbucks
  • Caso Starbucks
  • Caso Starbucks
  • Caso starbucks
  • Caso Starbucks
  • Caso Starbucks

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS