Catallà salvador espriu

Páginas: 3 (572 palabras) Publicado: 14 de noviembre de 2011
INTRODUCCIÓ
Període nou en la poesia contemporània. Va començar amb la mort de Carles Riba (1959). La poesia esdevingué un gènere fonamental durant la post-guerra per dos motius: va permetre lacontinuïtat d'una producció aliena en la post-guerra i evità els problemes de la censura. La llengua va esdevenir un element clau en la producció poètica d'aquesta època i Carles Riba, el model a seguir.Un exemple evident, n'és la poesia de Salvador Espriu.

Salvador Espriu

Vida
Salvador Espriu i Castelló (1913(Santa Coloma de Farners)-1985(Barcelona)). Fill d'una família benestant i els seusorígens familiars el vinculen a Arenys de Mar. Estudià Dret i Lletres a Barcelona. Abans de la Guerra, ja havia publicat alguns llibres en prosa. Durant el conflicte, romangué a Catalunya, on continuàla seva obra clandestinament. La situació política del país va fer que l'obra d'Espriu assolís un públic més ampli a partir dels anys 60. L'any 1972 li concediren el Premi d'Honor de les LletresCatalanes.

Característiques generals
Podem dividir la producció espriuana en tres apartats: prosa narrativa, poesia i teatre. Es tracta d'una obra que qüestiona la condició de l'ésser humà i la sevallibertat. Un tema present en la majoria de les seves obres és la mort.
L'interès d'Espriu rau en l'observació del món i una elegia al temps perdut.
Construeix un univers a partir del món de lainfantesa i de les mitologies de diverses cultures (cultura grega, mitologia egípcia, mitologia hebrea).
Aquest univers se centra principalment en: Sinera (representació del paradís perdut en la infantesai sorgeix de la lectura a l'inrevés del topònim Arens), Lavínia (és Barcelona), Sepharad i Konilòsia (són Espanya, el primer en poesia i el segon en prosa) i Alfranja (representa els PaïsosCatalans).

L'idea de desaparició d'una forma de vida va marcar l'obra d'Espriu i la va tenyir de nostàlgia i pessimisme. Un altre tema que podem observar en les seves obres és el de la Guerra Civil,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu
  • Salvador Espriu
  • salvador espriu
  • Salvador Espriu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS