Causas segunda guerra mundial (catalan)

Páginas: 3 (623 palabras) Publicado: 5 de abril de 2011
CAUSES
Al acabar la Primera Guerra Mundial, Alemanya va signar amb els països guanyadors el Tractat de Versalles en el que quedava com a total responsable.
Gran Bretanya va obtenir la major partde les colònies alemanyes a l'Àfrica i Oceania (encara que algunes van anar a parar al Japó i a Austràlia). França, on es va desenvolupar la majoria dels combats del front occidental, va rebre elpagament d'una gran indemnització i la recuperació d'Alsàcia i Lorena, que havien estat annexades a Alemanya per després de la guerra amb Prússia el 1870.

Davant la humiliació que patia Alemanya i tambéItàlia van acabar no acceptant el tractat i van començar a tenir sentiments de venjança.
El crack del 29 va provocar que Europa planteges una solució que afavoria el sorgiment de dictadures. Lesmés importants van sorgir a Itàlia amb Benito Mussolini i a Alemanya amb Adolf Hitler que desenvolupaven un govern agressiu en el que es restringien les llibertats, es perseguien als adversaris del seupartit i buscaven l’expansionisme militar.
A Alemanya, la que era llavors República de Weimar no era capaç de mantenir l'ordre intern, els continus disturbis i conflictes per part del les classesbaixes va incrementar l'exigència d'ordre i seguretat. Sobre aquesta onada de descontentament i rancor, el Partit Nazi, liderat per Hitler es va presentar per tornar la pau, la força i el progrés a lanació. Els ideòlegs del partit van establir: la remilitarització era imprescindible per lliurar-se del opressor de les antigues potències aliades, la inestabilitat del país era ocasionada per movimentssocials comunistes o jueus, a més, Alemanya tenia dret a recuperar els territoris que van ser seus, així com assegurar-se el necessari espai vital per assegurar el seu creixement i prosperitat. Totesaquestes idees van quedar condensades en el Mein Kampf, llibre que va escriure Hitler en el que es basaba en el Antisemitisme.
Davant aquesta actitud política els països demòcrates es van...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • causas de la segunda guerra mundial
  • Causas de la Segunda Guerra Mundial
  • Causas de la segunda guerra mundial
  • causas segunda guerra mundial
  • Causas De La Segunda Guerra Mundial
  • Causas De La Segunda Guerra Mundial
  • Causas segunda guerra mundial
  • Causas de la segunda guerra mundial

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS