comentari la bella dama del tramvia

Páginas: 2 (260 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2014
El poema La bella Dama del tramvia és dins el volum, publicat l'any 1914 per Josep Carner, situat dins de l'època del Noucentisme, que segueix una estètica i ideologiamarcadament diferenciada a la del escriptors modernistes.
Dins d'aquest poema trobarem elements que responen plenament a la visió noucentista. Pel que fa alspersonatges, Carner destaca com a personatge principal una dona: l'ideari noucentista treballa idealitza sempre la bellesa femenina combinat amb un toirònic,Carner fa ús delrecurs literari de la ironia i adopta una perspectiva allunyada d'allò que descriu, un allunyament que evita l'entusiasme o laidentificació entre el poeta i allòdescrit.( 5ena estrofa).
Carner situa l'acció en la ciutat: la ciutat s'incorpora a la poesia i esdevé un tema literari, cosa que no havia passat anteriorment ja quedurant el Modernisme com a l'etapa romàntica del segle XIX,la natura és el lloc habitual de la poesia; el noucentistes volen crear una infraestructura culturalmodernacom es veu reflectit en la utilització del tramvia, element molt propi de modernitat.
L'anglicisme "smarts"( gent fina ) juntament amb "gent de la pescateria" fareferència a les aspiracions hegemòniques del nuclis de la burgesia catalana; per altra banda, vol informar que es troba en una natura urbanitzada;el noucentistesvoldran crear una infraestructura cultural, moderna i efectiva , destinada a produir una consciència ciutadana cívica, es representa una societat en conjunt,harmonia, en quècada individu hi té el seu lloc i la seva funció.
Pel que fa a l'estil, Carner fa ús de versos alexandrins (6 + 6 ) amb una tornada de versos octosil·làbics.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La bella dama del tramvia
  • Mi bella dama
  • Comentario Bella
  • Comentario de la catedral de Notre Dame
  • Comentario notre dame
  • Comentario la vida es bella
  • Comentario la vida es bella
  • Comentario del fragmento remedio la bella

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS