Comentari Mar i cel escena X segona part

Páginas: 3 (707 palabras) Publicado: 12 de enero de 2014
COMENTARI DE TEXT

Mar i Cel Escena X, 2ª part.


Aquest fragment pertany a la tràgica obra''Mar i Cel'', del poeta i dramaturg realista, naturalista i gran renaixentista Àngel Guimerà; escrita i representada l'any 1888 rebuda amb gran èxit al teatre Romea per primera vegada.

El fragment aanalitzar compren tota l'escena X, situada a la segona part, on hi apareixen els personatges de Blanca (cosina cristiana i puritana de l'amo del vaixell raptat per la tripulació musulmana de la queara n'és presa), Carles (pare de Blanca) i Ferran (capità cristià del vaixell assaltat pels pirates musulmans).
L’obra es desenvolupa al segle XVII. El rei d'Espanya ha decidit expulsar els moriscosde València. El decret que publica no és gens just ni positiu als musulmans i això provoca que, com mostra l'acció de l'obra, vint anys després, aquells indefensos nois moriscos esdevinguin pirates icorsaris que perjudicaran als que els van fer mal a ells.
El fragment en qüestió es duu a terme al camarot de la cristiana i son pare, on després d'aquesta haver demanat a Hassèn la salvació un cop hiforen a terra i que aquesta petició li fou negada, arriba Ferran per ordre de Saïd, capità del vaixell pirata. Blanca sent gran vergonya ja que aquesta ''llibertat'' permesa a Ferran era inesperada,això va significar per a Blanca una clara evidència de la bona voluntat del musulmà, encara que ella no acaba de comprendre perquè el seu cor així ho reivindica tot i que, desgraciadament, les sevescreences i inculcacions ho manen a callar: l'amor, l'admiració, la compassió cap a Saïd com a persona i la confusió que en ella provoca és, sens dubte, el tema d'aquest fragment. La idea central quel'autor transmet és una observació sobre com dues persones de creences diferents són capaces d'estimar-se, deixant a una banda les seves diferencies, com seria en aquest cas la seva religió i la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Comentari escena Mar i Cel
  • Comentario Mar I Cel
  • Mar I Cel (Comentari)
  • Mar I Cel Comentari
  • Comentari de Mar i Cel
  • Comentari de Mar i cel Acte segon escena 13
  • Comentari de text Mar i Cel: escena VII, acte III
  • Comentari fragment Mar i cel

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS