Como una novela daniel pennac

Páginas: 6 (1350 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2010
- Al primer capítol de “COM UNA NOVEL•LA”, Naixement de l´alquimista, l´autor ens narra l´importància de la lectura desde el principi de la nostra vida, quan els pares a l´hora d´acostar-se, llegeixen un conte al seu fill abans de fondre´s sota els llensols de la nit. Els pares només pensaben en el seu plaer. Com diu el llibre: “d´aquesta manera va descobrir la virtud paradoxal de la lectura, quees la de abstreure´ns del món per trobarli un sentit”. D´aquesta manera els pares, formidablement, desperten el seu apetit de lector, fins al punt que el xiquet tenia pressa d´aprendre a llegir. Pero el problema comença quan el xiquet apren a llegir a l´escola. Al principi te una alegria inmensa quan li ensenya les seves primeres paraules escrites a la mare, quan va pel carrer llegint totes lesparaules que cauen als seus ulls. Pero els pares es deixen llevar per aquest entusiasme i pensen que l´aprenatge per la lectura funciona tot sol, sigui com sigui els pares trien aquest moment per posar fi a les seves lectures del vespre, com es diu al llibre: “ell ja era gran, podia llegir tot sol i tornar-nos el nostre quart d´hora de llibertat”. Açí comença el vertader problema, el que abans eraun plaer, el plaer de la lectura, comença a convertir-se en obligaciò, en una imposiciò de llegir i comprende el que es llegeix, com diu l´autor molt clarament: “continuarà sent un bon lector si els adults estimulen el seu desig d´aprende abans d´imposar-li el deure de recitar, si es neguen a convetir en càrrega allò que habia estat un plaer, si alimenten aquest plaer fins que es converteixi enun deure,…”
- Al segón capítol, S´ha de llegir, l´autor continua amb el problema de la lectura com una impocisió, com una obligació. Els adolescents fan càlculs amb el nombre de pàgines, per veure el temps que durarà el suplici de llegir. Pares i professors li tiren les culpes a la televisió, als videojocs, a la mùsica, als amics,… Quan la culpa es una falta d´estimul pel plaer de llegir.
S´ha dellegir es una petició de principi per a orelles adolescents, l´autor denúncia per tant aquesta imposició, reivindica el gust per la lectura, el plaer de llegir, i denúncia la falta d´estimul per part de pares i professor per fer posible aquest goix de llegir. Pero continuen imposant llibres, analisis i comentaris. Com diu l´autor, Daniel Pennac: “ que, de tant en tant, l´escolar trobi un profesorl´entusiasme del cual sembla considerar les matemátiques per si mateixes, que les ensenya com una Bella Art, que las fa estimar per la virtut de la seva propia vitalitat, gracies a la cual l´esforç es converteix en un plaer, és fruit de l´atzar, no del geni de l´institució.” Llegir, això s´apren a l´escola. Estimar la lectura, …
Un d´aquestos professors que feia estimar la lectura va ser, segúnl´autor, el poeta Georges Perros; al final d´aquest capitol, Daniel Pennac, ens conta com Georges Perros feia despertar l´amor pels llibres.
- Al tercer capítol, Donar a llegir, Daniel Pennac ens conta la història d´un d´aquestos professors, fruit de l´atzar, que desperta l´amor pels llibres i el plaer de llegir a una classe d´adolescents, que es representen com uns acabats abans de començar,que, es clar, no els agrada llegir. El primer dia el professor trau un llibre enorme de la seva cartera, que desperta l´admiració i l´espectació dels seus alumnes, pasats uns dies de la lectura del llibre per part del professor (com feien els pares als seus fills), els adolescents van interensant-se poc a poc per la lectura.
En aquest capítol també es tracta el tema del temps per a llegir i delllibre com objecte de consum dins d´una societat hiperconsumista. També es parla del que pensen els jovens del “lector”, tots concideixen en que es una persona que no li agrada la roba, ni la música, ni l´esport, …, en definitiva, una persona totalment diferent a ells.
Pel que fa a la manera com la universitat tracta els llibres, Flanney O´connor, el dia que es va assabentar que s´amargava als...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Como Una Novela Daniel Pennac
  • Ensayo: como una novela
  • Ensayo "Como Una Novela" Daniel Pennac
  • Capítulo 1 COMO UNA NOVELA- Daniel pennac
  • Como Una Novela Daniel Pennac
  • Como Una Novela De Daniel Penac
  • daniel pennac
  • Como una novela de daniel pennacc (ensayo)

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS