Concepció Constructivista: La Integració Jeràrquica Dels Principis.

Páginas: 3 (551 palabras) Publicado: 11 de octubre de 2011
Idees força de la concepció constructivista: la integració jeràrquica dels principis.

Els principis de la concepció constructivista de l’ensenyament i de l’aprenentatge, es caracteritzen percomposar-se d’una estructura jeràrquica en la qual existeixen tres nivells.
Al primer nivell trobem la educació escolar, que té un paper socialitzador i a l’hora és el procés on trobem la nostraidentitat. Al segon nivell es troba el triangle interactiu on es construeix el coneixement a partir de la relació que sorgeix entre l’alumne, els continguts escolars i el professor. I per últim, al tercernivell hi podem diferenciar dos apartats, per una banda els processos de construcció del coneixement, i per l’altre, els mecanismes d’influència educativa.
La educació escolar comporta una naturalesasocial i té una funció socialitzadora ja que dintre d’aquest procés existeix una intervenció directe amb els altres amb els que compartim experiències i coneixements. D’aquí sorgeix la socialització, ésel moment en que ens incorporem a una societat i a una cultura. A la vegada que en socialitzem sorgeix el desenvolupament personal on l’individu construeix la pròpia identitat, és a dir, desenvoluparàles seves capacitats psicològiques, allò que el diferenciarà dels altres, a través de l’aprenentatge constructiu d’uns coneixements i unes formes culturals per tal d’arribar a convertir-se en unadult actiu i crític.
La construcció del coneixement es caracteritza per l’existència d’institucions especialment creades i organitzades per donar lloc a l’educació escolar, en la qual es dissenyen,planifiquen i es porten a terme una sèrie d’activitats amb intencionalitat educativa. És el que anomenem continguts escolars, els quals han estat seleccionats amb l’objectiu de que un cop apressos puguinposar-se en pràctica a la resta d’àmbits de la vida quotidiana.
Cal destacar el paper del professor (agent educatiu) que actua com a mediador orientant l’activitat constructiva de l’alumne, la qual...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Principis concepció constructivista de l’ensenyament i l’aprenentatge escolars,
  • Coll Solé . Concepció constructivista
  • La Concepcià N Constructivista Como Instrumento
  • Introducci N A La Concepci N Constructivista Del Aprendizaje
  • Concepció conductista versus constructivista
  • La concepció constructivista de l’ensenyament i l’aprenentatge escolar
  • la concepció de la mort
  • Constructivismo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS