Criminologia

Páginas: 2 (290 palabras) Publicado: 6 de abril de 2011
[pic]

INTRODUCCIÓ A LA PSICOLOGÍA – PAC 2 - PREGUNTES

1. En un polígraf es prenen una sèrie de mesures psicofisiològiques no invasives, que covarien amb un número de processospsicològics. Usualment es fan a partir de:

a. Dos bandes elàstiques que s’ubiquen en el tòrax i l’abdomen per mesurar la respiració.

b. Dos elèctrodes que s’ubiquen dins dela mà per mesurar l’activitat electrodèrmica.

c. Una banda inflable que s’ubica en la part superior del braç per registrar la pressió sanguínia.

Segons el material estudiat,perquè creus que es prenen aquestes mesures per avaluar el comportament d’un individu que presenta conductes delictives? Cita al menys un autor a favor d’aquest tipus de medició il’argumentació teòrica.

2. No existeix una teoria psicològica que uneixi de forma única l’excitació fisiològica, mesurada pel polígraf, amb l’engany. Alguns autors han suggerit que elsintents per explicar la detecció fisiològica de l’engany a través de factors com la culpa, han mostrat poc èxit. Així, encara que el supòsit d’una resposta diferencial es cert, no hi hauna explicació psicològica convincent que l’expliqui.

Fent referència al que acabem de dir, ¿quin tipus de medició psicofisiològica es podria utilitzar per determinar l’engany enuna persona acusada per un crim? Argumenta la resposta segons la teoria estudiada.

3. La Criminologia és la ciència que estudia els "elements reals del delicte". Entén per elementsreals el comportament psicofísic de l’home i els seus efectes en el mon exterior."  E. Seeling.

Segons el que s’ha estudiat en el mòdul ¿a què es refereix Seeling en la seva definicióde criminologia?

i a la tercera pregunta agafa els pdf que ha donat la profe, i parla sobre la psicofisica i l'introspeccionisme, al manual tmb hi és. També de l'empirisme..
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Criminologia
  • Criminologia
  • criminologia
  • criminologia
  • criminologia
  • Criminologia
  • criminologia
  • CRIMINOLOGIA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS