CRISI 98

Páginas: 3 (634 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2014
INTRODUCCION: La perdua de les darreres colònies espanyoles, Cuba i les Filipines, l´any 1898 va fer caure la Restauració en una gran crisis política, moral i ideologica que va causar un importantimpacte sicològic sobre la població. Es coneguda com el ¨desastre¨ que va clivellas els fonaments del sistema i va plantejar la necessitat d´iniciar un procés de reformes que modernitzaren la vidasocial i política del país (regeneracionisme).




DESENVOLUPAMENT + CAUSES

Imperio colonial espanyol:

Espanya que ja havia perdut les colònies d'Amèrica central aprincipios de segle XIX, nomésmantenia el control de dos grans islas:Puerto Ric i Cuba, i per un altre costat les possessions en el pacífics, és a dir, les illes filipines i altres arxipèlegs de menor mesura que van ser finalmentperduts en 1898.

Cuba i Puerto Rico:

Mantenien característiques molt semblants, ambdós se situaven muypróximas a Estats Units i duien a terme una economia basada en l'agricultura d'exportació,querecaía principalment en el sucre i el tabac. És per això que Espanya aconseguia un flux constant de beneficis provinent d'estes colònies. Per tant va emprendre una forta políticaproteccionistaarancelaria que causara el malestar dels colons i dels Estats Units.

Filipines:

Filipines, a penes comptava amb presència d'espanyols i els capitals invertits eren molt baixos. No obstant això eldomini espanyol persistia per la presència de forces militars no molt àmplies, i per la influència d'ordes religiosos.

Conflicto Cubano:

En 1879 es va produir la Guerra Chiquitita que vaculminar per la falta de armament i ajuda cubanes. EN 1885 es produeix el Grito de Baire,la definitiva insurrecció per arribar a la independecia, comença aixi la guerra Cubana.

Desenvolupament guerraCubana:

Després de la política de negociació fracassada. 1885, va començar la contesa i Espanya l'afronta utilitzant en alguns casos l'ús del terror. En esta situaciónEE.UU. manifesta el seu interés...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Crisi Del 98
  • crisi
  • 98
  • Crisi de 1990
  • Crisi financiera
  • Europa en crisi
  • Espanya En Crisi
  • Crisi juvenl

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS