Curiosidades del badminton

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 2 de marzo de 2012
Curiositats

Inici> Curiositats
ALGUNES DADES I CURIOSITATS SOBRE EL BADMINTON

Velocitat:

El bàdminton és l'esport de raqueta més ràpid del món ja que el volant pot arribar a la increïblevelocitat d'uns 300Km / h.


Condició física:

L'elevada velocitat que adquireix el volant exigeix ​​que el jugador professional tingui grans reflexos. Però això no és tot, un jugador ha de tenir,a més, una gran condició física doncs, durant un partit professional, recorre una distància mitjana de 1,5 Km


Volant:

Un volant pesa entre 4,74 i 5,50 g. i està compost per 16 plomes.

Lavelocitat del volant varia en les diferents regions del planeta. Factors ambientals com la humitat i la temperatura fan que el volant voli més ràpid oa poc a poc.
Per contrarestar aquests efectes, elsjugadors poden, per mutu acord, "picar" el volant. Per a això, es doblega la punta de 8 de les 16 plomes de què consta el volant. Si el plec es fa cap a l'interior, el volant volarà més ràpid mentreque si es fa cap a l'exterior, volarà més lentament.

El major volant del món es troba en els jardins del museu de Kansas City. És 48 vegades més gran del normal!


Lesions:
El bàdminton és unesport poc perillós. No obstant això, a nivell professional, els jugadors poden patir greus lesions visuals causa de la rapidesa que adquireix el volant. En aquest sentit, es recomana l'ús d'ulleres deprotecció.



147 països, entre ells Espanya, són membres de la IBF (International Badminton Federation).



Competicions:

La "Thomas Cup" és el campionat mundial masculí. Ha estatguanyada només per 3 països des que va començar el 1948: Malàisia, Indonèsia i Xina.

La "Uber Cup" és el campionat mundial femení. El 1957, 1960 i 1963 no va ser guanyada per un país asiàtic. Va serguanyada pels Estats Units. Altres països que han alçat el trofeu són la Xina, Indonèsia o el Japó.

El jugador que més vegades ha guanyat el "All England" és l'americana Judy Hashman (Judy Devlin...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Badminton
  • Bádminton
  • Badminton
  • Badminton
  • Badminton
  • El Badminton
  • Badminton
  • bàdminton

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS