De lo espiritual en el arte. vasili kandisnky

Páginas: 10 (2482 palabras) Publicado: 13 de enero de 2012
DE LO ESPIRITUAL EN EL ARTE. VASILI KANDISNKY

“Pero a pesar de toda la diversidad que ofrece la forma, nunca superará dos límites externos, es decir:

1° La forma, como delimitación, tiene por objetivo recortar sobre un plano, por medio de su delimitación, un objeto material, y así dibujar este objeto sobre el plano.

2° O la forma permanece abstracta, es decir, no define unobjeto real sino que es una entidad totalmente abstracta. Estos seres puramente abstractos, que como tales poseen su vida, su influencia y su fuerza, son el cuadrado, el circulo, el triangulo, el rombo, el trapecio y otras innumerables formas, que se hacen cada vez más complicadas y no tiene denominación matemática. Todas ellas tienen carta de ciudadanía en el reino abstracto.”

Aquestparàgraf, situat en la pagina 59, pertany al llibre De lo espiritual en el arte de Vasili Kandinsky, editorial Piadós i l’autor l’introdueix en la part B. La pintura al capítol VI. El lenguaje a las formas i a los colores.

Un punt important de l’obra de Kandinsky va ser el pas de l’art figuratiu, és a dir, en representar allò tal i com és, al seu extrem en el sentit abstracte i representar, per mitjade la forma i el color, tot allò espiritual, que sentim, que ens arriba al anima, expressen per mitjà d’aquests dos medis les emocions de l’autor pel que fa a l’art de la pintura. La pintura amb l’ajuda dels seus medis, evolucionarà cap a l’art en el sentit abstracte i atraparà la composició purament pictòrica.

L’escrit de Kandinsky en aquest paràgraf, ens fa referència pel que fa a la forma.Aquesta pot ser: 1. una delimitació abstracta d’un espai o superfície, o be, 2. una representació de l’objecte, ja sigui real o no.

El primer punt es refereix a que una forma es simplement una restricció entre un espai i un altre (per exemple, un ful en blanc es tota una superfície, però si li dibuixem un cercle ja en seran dos: l’interior del cercle i l’exterior).

Les formes són elementsinfinits, geomètrics, regulars o irregulars, orgànics o inorgànics, etc., aparences externes d’alguna cosa, conjunt de línies i superfícies que en determinen un contorn, però cadascuna d’aquestes formes te un contingut intern, que ens diu alguna cosa. És a dir, que cada element vulguis o no amaga algun significat, transmet alguna emoció o et recorda o el relaciones amb alguna altra cosa.

Aquestcontingut intern, que fa que aquella obra que estem observant ens transmeti alguna cosa, per molt petita que pugui ser en algun cas, es expressat per la forma. Al haver un nombre infinit tant de formes com de significats i emocions, depenent de la manera com estiguin integrats en la composició cadascun d’ells l’obra adquirirà un caràcter o un altre.

Per altra banda, el segon punt fareferència a aquelles formes no materials, que visualment i per separat no transmeten el significat objectiu de la forma (com podria ser una taula), sinó que vas mes enllà. Es deixa l’art figuratiu apartat per centrar-se l’art abstracte; en deixa la pintura realista, per integrar noves formes a la composició; es deixen els colors clars apartats, per deixar sortir a colors més purs i forts; i, entre moltsaltres conceptes, s’obren les ments per deixar entrar una ideologia més espiritual. A partir de visualitzar i sentir tota la composició, podrem captar mes o menys, el significat de l’obra, el sentiment que sentia l’autor al realitzar-la, l’emoció que ens vol transmetre, la situació en la que vivien, l’època, l’entorn, etc.

Aquets nous elements i aquestes noves maneres de plantejar els treballsartístics formen un tresor per a l’autor, i poc a poc, les formes abstractes passen a estar a un primer pla i es transformen en una manera d’expressar emocions com algo natural i normal. Això va dur a que diversos autors experimentessin aquesta nova manera de pensar i ho plasmessin en les seves obres.

DE LO ESPIRITUAL EN EL ARTE. VASILI KANDISNKY

“La vida espiritual, representada...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Reseña de lo espiritual en en arte por vasili kandinsky
  • De lo espiritual en el arte
  • arte y espiritualidad
  • Que es la espiritualidad en el arte
  • De lo espiritual en el arte
  • De lo espiritual en el arte
  • De lo espiritual en el arte
  • De lo espiritual en el arte

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS