De Palestina a Tahrir

Páginas: 17 (4215 palabras) Publicado: 30 de marzo de 2012
Sauceda Mañé, Elvira
1r Grau en Història
Curs: 2011/12

Jornades “De Palestina a Tahrir”
23 i 24 de febrer de 2012

Problemes de la Societat Actual
Josep Sánchez Cervelló
Del projecte sionista a la proclamació de l'Estat Palestí
El focus del problema no el trobem a Palestina sinó a Europa.
Antigament la major part de població jueva la trobàvem a Europa, aixi doncs cal saber que vapassar perquè aixo canvies.
Aquest conflicte neix per culpa del racisme i nacionalisme europeu, degut en part per la crisi de finals del S. XIX
Tenim onades antisemites a la URSS, davant d'això van fer el salt cap als Estats capitalistes. Quant ens persegueixen tots fugim, els jueus o van fer i nosaltres també al emigrar als EEUU.
El problema és quan els jueus europeus comencen a ser perseguitsdurament pel moviment nazi, aixi doncs s'ha de buscar una solució. Aquesta solució va venir de mans de la colonització africana, als jueus se'ls hi va donar el territori de Palestina.
Es decideix anar a Palestina perquè es de gran importància per la religió jueva, significa el retorn a la terra promesa.
Al fer l'emigració, només un 10% de la població de palestina es jueva, per tant és fa impossiblecrear un estat democràtic jueu.
Només es troba una solució per fer real això, l'extermini dels habitants autòctons d'aquella terra, es a dir els palestins. Per tant s'ha d'atacar a la població palestina, i aquest atac el du a terme Gran Bretanya.
Aquest atac el coneixem com un procés de colonització i de neteja ètnica, tot i així el territori aconseguit pels jueus només suposa el 7% delterritori.
El concepte de colonialisme ve de la idea de que els pobles “no civilitzats” són menys humans per tant els podem matar, explotar i colonitzar.
Gran Bretanya al S. XIX, era la principal potencia europea i estava a favor del estat sionista, però es va trobar amb l'holocaust i els tancament de portes dels EEUU.
A causa del genocidi jueu, els sionistes actualment s'aprofiten de culpa de GranBretanya, França, Alemanya, etc.
Per tenir suport a la lluita contra Palestina a les Nacions Unides se li presenten dos problemes: els atacs terroristes i que només el 30% de la població palestina es jueva mentre que la 70% restant es àrab.
Llavors Gran Bretanya ha de prendre una decisió, expulsar els palestins del seu territori, o no acceptar-los com a ciutadans. Com que els palestins no hoaccepten comença el conflicte.

Aixi doncs els palestins estan refugiats des del 1948 a Gaza, Líban, Cisjordània...
Hem de trobar una solució: continuar amb la situació actual, fer dos estats (un palestí i un jueu) o agafar els colons i tornar-los cap a Israel.
Aixi doncs hem d'entendre, acceptar i lluitar per un estat únic i sense adjectius.
Primavera àrab, estiu marroquí
Al Marroc no hi hahagut una primavera com en els altres països, es tracta més aviat d’un estiu, caracteritzat per la tranquil·litat.
El moviment panarabista es va iniciar amb l’arribada de Nasser al poder a Egipte l’any 1952 i es va desenvolupar entre els anys cinquanta i seixanta. Aquest moviment va participar en la descolonització i en el trencament amb les monarquies feudals.
Els fenòmens que han ocorregut enels últims anys en els països àrabs i que han causat les últimes revolucions han estat:
-Augment de la població jove (que suposa el 60% de la població total), que es veu sense futur; augment de l’atur.
-Conjuntura econòmica dolenta i augment dels preus.
-Incertesa en la successió dels governs autocràtics. Patrimonialització de l’Estat per part dels presidents: creació de “monarquiesrepublicanes”.
-Obertura de la participació en els nous mitjans de comunicació i les xarxes socials.
-Canvis geopolítics i canvis de poder.
La corrent islàmica del xiisme és present a Iran, ha reforçat la seva minoria a Iraq i a Síria, i conforma la guerrilla de Hizbulah i el govern de Gaza. Pretén fer la revolució per les armes.
Els sunnites conformen l’anomenat islamisme moderat: el partit PJD del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Palestine
  • Palestina
  • palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina
  • Palestina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS