Derecho penal

Páginas: 9 (2006 palabras) Publicado: 1 de diciembre de 2010
DRET PENAL. PART ESPECIAL.

PRÀCTICA I

DEFENSA

Per dur a terme satisfactòriament aquesta pràctica, primer de tot passaré a exposar per punts i resumidament els fets que van tindre lloc el dia 13 de gener del 2009 a la biblioteca de la Facultat de Dret de la Universitat Imperial Tarraco.

• Diligència Policial: Detenció per part dels mossos d'Esquadra a la universitat d'una noia, M.Carmen Aznar, tot confiscant-li un casc de moto i un llibre "Dei Delliti e delle pene" de Cesare Beccaria.

• Declaració de Cristina Sadurní Mateu, becària de la biblioteca de la facultat. la noia declara que mentre treballava va passar una noia a pas ràpid per la porta de sortida de la biblioteca amb un casc a la mà, i que de cop va sentir com el cap de la biblioteca li deia que la noiaestava robant un llibre. La Cristina va sortir corrents darrera la noia i la va intentar aturat, però la noia li va donar un cop amb el cap a la cara. La Cristina comenta que l'acció va succeir fora de la biblioteca però dins de la Universitat. La Cristina coneix a la noia però no sap el seu nom.

• Informe mèdic de la Cristina: Va ser hospitalitzada. Traumatisme a la cara amb trencament depeces dentals. Prescrita medicació antiinflamatòria i recomanada visita a especialista per la reparació de les peces dentals.

• Declaració de Ricard Pinyol Susqueda, cap de la biblioteca de la Facultat de Dret. El senyor Pinyol diu, que gràcies a les vídeo càmeres de seguretat instal·lades en algunes seccions de la biblioteca va poder observar com M. Carmen Aznar agafava un llibre i elllençava alguna cosa al terra, suposadament l'alarma de seguretat del llibre, i va veure com sortia corrents de la biblioteca. En aquest moment el Sr. Pinyol va avisar a la becària que l'aturés. Un cop la Cristina era al terra, ell la va continuar perseguint i al cap i a la fi el conserge la va aturar. el Sr. Pinyol esmenta que el llibre que havia robat la noia era "dei delliti e delle pene", llibreexclòs de préstec i guardat en una sala especial la porta de la qual en aquell moment romania oberta per feines de neteja. Ens informa de que la Universitat era Pública.

• Declaració del Conserge Joan Bondia. Declara que va sentir uns crits, i en girar-se va veure una persona al terra i al cap de la biblioteca corrent rere una noia la qual el conserge va poder retenir, i mentre ho feia, va sentircom una moto rere seu arrancava i marxava a gran velocitat. Aquesta moto suposadament era del nuvi de la noia, ja que segons el conserge cada dia a aquella hora la passa a buscar i que ja havien tingut conflictes anteriors per obstruir el pas d'entrada amb la moto. L'hora habitual en que la passava a buscar eren les 18:30 hores.

• Declaració de la detinguda M. Carmen Aznar. Declara que sique tenia la intenció d'emportar-se el llibre de la biblioteca, però això si, a causa d'una juguesca que tenien amb el seu nuvi i un grup de gent que coneixien per internet, i amb la intenció de tornar aquest llibre dos dies després.

Al sortir de la biblioteca va notar que algú la perseguia i amb un acte reflex es va girar per parar-la. El llibre el va triar intencionadament, va agafar-neun amb un sistema d'alarma determinat que en teoria és més difícil de desactivar, però que a la pràctica es molt senzill de desactivar, per inri, la porta de la sala estava oberta i per això hi va entrar. No coneixia l'existència de càmeres de vigilància ni sabia el perquè de que allí ni haguessin i en altres zones de la biblioteca no.

el nom del seu nuvi era Gabriel Mas Saura.

•Declaració de Gabriel Mas Saura. Declara que aquell dia no va passar res d'especial, ell va anar a buscar la seva núvia a la facultat però en veure que no venia va marxar. diu que l'hora habitual de sortida de la M. Carmen eren les 18:00 hores.

• Declaració de Jaume Sonado Rebull, professor de psicologia social de la facultat. El nuvi de la detinguda és alumne seu, i col·labora en un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • derecho penal y procesal penal
  • apuntes derecho penal penal
  • Derecho penal
  • Derecho penal
  • Derecho penal
  • Derecho penal
  • Derecho penal
  • Derecho penal

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS