Diccionario

Páginas: 2 (322 palabras) Publicado: 15 de noviembre de 2013
Diccionari Tema 2: Problemes i tasques de la Filosofia
-Veritat: Conformitat amb allò que és, ha estat o serà. Establir la veritat d’una proposició. Coneixença, idea, d’una cosa conformeal que ella és. L’estudi de la veritat. Allò que realment és, realitat. Ell ha dit la veritat. A dir veritat, hem de reconèixer que ells en saben més. Això que ell ha contat és la puraveritat.
-Realisme: Doctrina filosòfica que afirma l’existència de substàncies materials, de realitats heterogènies a la consciència. 
-Idealisme: Doctrina filosòfica que nega l’existència desubstàncies materials, de realitats heterogènies a la consciència. Afirma la primacia de l’esperit, de les idees o dels ideals.
-Dogmatisme:  Posició epistemològica que pressuposa, amb unail·limitada confiança en la raó, l'absoluta coincidència entre subjectivitat i objectivitat en l'acte de coneixement.
-Esceptisme: Doctrina filosòfica segons la qual la raó humana és incapaç deconèixer la veritat. 
-Criticisme: Corrent filosòfic que posa en primer pla la crítica o la teoria del coneixement.
-Prejuducis: Afirmacions gratuïtes i injustificades que fem abans deconèixer com són realment les coses. Judici previ al coneixement d’allò que es jutja.
-Metafísica:  Ciència que tracta, en general, de realitats (o preteses realitats) més enllà del món sensible ode la natura i, més en particular, de l'ens i l'ésser, com també dels seus principis i atributs. 
-Racionalitat Instrumental: Utilitzar a algú com a mitjà per conseguir alguna cosa.-Racionalitat dels fins: Es veu a l’individu combinant la racionalitat i fins.
-Raó Pràctica: No ens limita a interpretar la realitat sinó que aspira a subministrar criteris vàlids per a l’acció.-Filosofia Pràctica: És la filosofía que enfatitza les relacions entre el pensament, la acció humana i els seus efectes, principalment l’ètica y la Filosofía Política.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Diccionario
  • Diccionario
  • Diccionario
  • el diccionario
  • Diccionario
  • Diccionario
  • Diccionario
  • Diccionario

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS