Dieta

Páginas: 6 (1432 palabras) Publicado: 31 de octubre de 2012
2012
Primer taller de Nutrició. Grau d’infermeria.

Beatriz Mateos Carpio Nutrició 17/10/2012

PLANIFICACIÓ D’UNA DIETA SETMANAL
Dilluns Esmorzar
-Fruita: Poma. -Làctic: Café amb llet. -Cereals: Cereals.

Dimarts
-Fruita: Suc de poma. -Làctic: Formatge. -Cereals: Torrada.

Dimecres
-Fruita + Làctic: Batut de maduixes. -Cereals: Galetes.

Dijous
-Fruita: Meló. -Làctic: Café ambllet. -Cereals: Torrada. -Làctic + Fruit secs: Iogurt amb 4 anous. -Verdura + Cereal: Mongeta tendre 1 amb patata. -Carn:Llom a la planxa. - Fruita: Un tall de pinya. -Cereal: cripetes. - Verdura + Làctic: Crema de carbassó (amb formatget). - Cereals: Crostons de pà (per sobre la sopa). - Peix: Lluç al forn.

Divendres
-Fruita: Suc de préssec. -Làctic: Formatge. -Cereals: Torrada.

Dissabte-Fruita: Pera. -Làctic: Café amb llet. -Cereals: Muesli.

Diumenge
-Fruita: Suc de taronja. -Làctic: tallat. -Cereals: Barreta de cereals. -Cereals: Torrades. -Cereals + Verdura + Peix: Paella de verdures i gambes. -Làctic: Tallat.

Mig Matí Dinar

-Fruit secs: 4 Anous. -Verdura i hortalissa: Amanida d’enciam i 1 tomàquet. -Cereal +Ou: Arròs a la cubana amb un ou 1 ferrat. -Fruita: Préssec.-Làctic + cereals: Iogurt amb muesli. -Verdura + hortalisses + Cereals + Carn: Amanida d’enciam i tomàquet, blat de moro i 1 pollastre. -Làctic: Iogurt.

-Cereals: Barreta de cereals. -Hortalissa: Tomàquet cru. -Cereal + Peix: Dues torrades de pà de pagès amb 1 anxoves. -Fruita: Taronja.
1

-Cereals: Bastonets de pà integral. -Verdura i hortalissa + Llegums: Amanida de tomàquet i pastanaga amb1 mongetes seques. - Peix:Tonyina. -Fruita: Meló.

-Cereals: Barreta de cereals. -Cereals+ Verdures + Làctic: Canelons d’espinacs gratinats amb formatge. -Carn:Bistec de vedella. -Fruita: Dues mandarines. -Làctic + cereals: Iogurt amb cereals. - Ou + Verdura + cereal: Truita d’espinacs i patata. -Fruit secs: Postra músic (fruits secs).

-Cereals + làctic: Mini entrepà de formatge. -Cereals +llegums: Caldo amb llenties i arròs integral. -Verdura + hortalissa: Amanida de tomàquet i cogombre. -Fruita: Kiwi. -Làctic + Fruits secs: Iogurt amb 4 anous. - Verdura: Espàrregs a la plantxa. -Ou: Ou dur. -Cereals:Llesca de pà.

Tarda Sopar

-Làctic + cereals: Got de llet amb galetes. -Verdura + Hortalisses + Làctic + ou + Fruits secs: Amanida tíbia amb ou dur, formatge de cabra i anous.-Cereals: Llesca de pà.

-Làctic + cereals: Iogurt amb cereals. -Verdura + carn+ Làctic: Albergínia farcida de pernil 1 dolç i formatge. -Llegum: Grapat de cigrons(acompanyament).

-Fruita: Grapat de cireres. - Hortalisses + Làctic+ Fruit sec: Amanida Capresse amb anous. - Cereal: Galetes.

1

Amanit amb oli d’oliva Carbohidrats: Fruita, cereals, patata, llegums, fruits secs. En contenen: Lesverdures i hortalisses. Lípids: Olis i mantegues. En contenen: Fruit secs i carns, peixos i ous. Proteïnes: Carn, peix, ou, llegums + cereals, soja. Fibres: Fruits, verdures i hortalisses.

2

RECONDUCCIÓ DELS MALS HÀBITS ALIMENTARIS
Menjo més peces de fruita de les recomanades en una Dieta Equilibrada : 5 peces al dia repartides en el desdejuni, el dinar, el berenar i el sopar. No menjoCarbohidrats: patata, pasta, llegums, pà. No menjo res a mig matí. Només faig 4 àpats. Cal reduir l’aport de sucres simples, ja que són de ràpida absorció. El més convenient és eliminar dos o tres peces de fruita, ja que s’han de ingerir entre dues i tres. En el desdejuni, és necessari menjar una fruita. En canvi, es pot escollir si introduir la fruita com a postra del dinar o del sopar o ambdós.Tot i així, és convenient prendre la fruita pel matí i al migdia. Cal augmentar i potenciar l’aport de CH complexes, els quals són d’absorció lenta. És necessari introduir-los en tots els àpats en petites quantitats ja que alliberen lentament glucosa en sang.  Pel matí en el desdejuni, es podria introduir un carbohidrat en forma de cereal: torrada de pà o cereals amb la llet.  A mig matí els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dieta
  • Dieta
  • Dieta
  • Dietas
  • Dietas
  • Dieta
  • Dietas
  • Dieta

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS