Disfàsia

Páginas: 21 (5158 palabras) Publicado: 13 de noviembre de 2010
Índex

Introducció 2
Definició 3
Trastorns 3
Etiologia 6
Símptomes generals 7
Repercussions 9
Propostes de rehabilitació 10
Estratègies d’intervenció 12
Projectes 14
Iniciatives socials 15
Anexos 18
Bibliografía 25

Introducció

La disfàsia és un trastorn que afecta a l’àrea de la parla, els nensdifàsics adquireixen el llenguatge oral abans dels set anys però tenen una mica de disfèmia normalment. Presenten trastorns en la maduresa psicomotriu, alteracions de la percepció audiovisual, trastorns en la distribució espacial, i dificultats per a superar el nivell d’operativitat preformal del pensament. La disfàsia és un trastorn primari, ja que, afecta totalment al llenguatge i, per tant, ésessencialment un trastorn lingüístic.

Definició
 
És un trastorn idiopàtic, no orgànic en l’adquisició de la parla degut a alteracions a les estructures de percepció, integració y conceptualització del llenguatge.
Els nens disfàsics presenten dèficits al llenguatge, tant a nivell comprensiu com expressiu sense que existeixi un trastorn generalitzat del desenvolupament.

Els nens difàsicsadquireixen el llenguatge oral abans dels set anys, però tartamudegen freqüentment. Presenten trastorns en la maduració psicomotriu, alteracions de la percepció audiovisual, trastorns en la distribució espacial i dificultats per superar el nivell de operativitat preformal del pensament.
Existeixen tres nivells de disfàsia:
* Nivell lleu.
* Nivell moderat
* Nivell greu

Trastorn delllenguatge expressiu

Les disfàsies expressives es caracteritzen perquè el nen presenta un llenguatge expressiu per sota del normal tenint en compte la seva edat. Això es manifesta en un vocabulari reduït, errors en temps verbals, dificultats per anomenar les coses, manca de fluïdesa verbal, emissions verbals massa curtes i un ritme de llenguatge expressiu inadequat.
Les disfàsiesexpressives no han de suposar un retard de la capacitat intel·lectual del nen. En casos lleus, el nen pot arribar a superar el trastorn sense intervenció, però, en els casos més greus les dificultats amb el llenguatge poden persistir molts anys i repercutir en altres àrees i habilitats com la lectura, escriptura i el rendiment escolar.
Les dificultats de comunicació que comporten les disfàsiesexpressives poden tenir conseqüències negatives en les relacions socials que el nen tracti d'establir de manera primerenca. A més, solen anar associats problemes de comportament a causa de la dificultat que tenen per expressar els seus desitjos i retards en l'aprenentatge.
Generalment la disfàsia expressiva comença a ser evident a partir dels dos anys d'edat, però el diagnòstic no sol ser anterior alstres anys. En aquests casos, és important realitzar un diagnòstic adequat a l'edat més primerenca possible per poder realitzar la intervenció el més aviat possible i atenuar així, les conseqüències negatives que aquest trastorn té en la vida del nen.

Trastorn del llenguatge mixt: receptiu-expressiu

Les disfàsies mixtes consisteixen en trastorns del llenguatge greus on el nen té dificultatstant en la producció com en la comprensió del llenguatge, és a dir, la seva capacitat per comprendre i expressar el llenguatge estan per sota del normal tenint en compte la seva edat i desenvolupament en la resta de les àrees. Aquestes dificultats es manifesten en:

En general, els nens amb dificultats expressives i receptives del llenguatge tindran limitacions per entendre el món que elsenvolta, així com per expressar els seus desitjos i peticions. Per això, en els casos greus poden presentar problemes de comportament, i fins i tot, agressivitat.
Les disfàsies mixtes són evidents a partir dels dos anys, però, igual que per a les disfàsies expressives, el diagnòstic no sol realitzar-se abans dels tres anys. Les intervencions precoces i el suport educatiu necessari pal·lien les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Disfasia
  • Disfasia
  • ¿ qué son las disfasias
  • La disfasia
  • Disfasia
  • Disfasia
  • Disfasia
  • Disfasia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS