Documentar : Afinar els ulls per captar moments

Páginas: 6 (1430 palabras) Publicado: 9 de diciembre de 2014

1.Donar visibilitat als esdeveniments i als itineraris d’experiència dels infants en els serveis per a la infància
Els significats de la documentació
Podríem dir que documentar és un dels aspectes més importants dins l’escola i també amb l’educació dels infants. Amb la documentació el que es vol aconseguir és un treball d’observació i interpretació que ajuda als mestres a escoltar iobservar amb més precisió els infants i veure les experiències que aquests duen a terme, no obstant no hi ha prou amb observar sinó que a partir d’aquestes experiències viscudes és on a d’aparèixer el període de reflexió per part de l’adult, per tal de poder donar valor i significat a tota aquesta informació recollida, desprès podrà quedar reflectida en el centre a traves de panells, diaris, llibres,etc. que estaran a l’abast tant de les famílies, ja que això aconsegueix mostrar el valor del que es fa amb els nens a més de reflectir les diferents propostes educatives i la voluntat de compartir-les amb ells. És molt important saber a qui va destinada aquesta documentació i on situar-la per tal de poder orientar a qui entra i també per crear un espai més familiar i així extreure-li un valor méseficaç i significatiu. La documentació no te múltiples destinataris, els quals són:
Documentar per als infants: Per tal de que els infants puguin adonar-se de les seves conquestes i d’interioritzar les seves experiències, a més veuen que es donar valor al seu fer i es comparteix amb la resta del grup.
Documentar per als ensenyants: Aquí es on és mostra la professionalitat i qualitat delsprofessors, on reflecteixen la capacitat de construir sabers a partir de les experiències viscudes i la seva reflexió. Aquests moments de treball son els que els ajuden a créixer professionalment a traves del plaer de comprendre i projectar.
Documentar per les famílies: És el moment on els pares es senten partícips de les experiències i la quotidianitat de la jornada que ells no veuen, també es unestímul per interessar-se pel que succeeix durant el temps d’escola.
Documentar per la comunitat: Per fer conèixer a la comunitat que passa dins les escoles, poder donar força a la veu dels infants, pares i les mateixes educadores.

2.Documentar com a argumentació i narració: donar visibilitat i forma als processos en la vida quotidiana.
Documentar per construir diferents significats, valor iconnexions entre el que passa durant l’horari escolar, diferents moments, pensats i viscuts on junts donen significat i valor a tota l’experiència.
Captar diferents moments per ajudar-nos a encetar preguntes, reflexions i cerca sentit, busca moments que ens encurioseixin per no caure en la repetició de fer sempre els mateixos esdeveniments, ja no només pensant en els infants sinó també per alofici com a mestres.
Tenir sempre en compte l’ imatge d’infant, una imatge canviant que varia a través del temps i les cultures, perquè cada infant té una disponibilitat natural i innata de construir el seu personal coneixement del món. Donar importància a preguntar-nos com aprenen els infants cadascun amb el seu temps i maneres personals que la majoria de vegades no es poden programar.
Sabent totaixò i podent fixar-nos amb cada nen per crear la nostra pròpia documentació, els documents que produirem seran uns instruments de coneixement irrenunciable, de formació professional, d’autoavaluació i d’avaluació individual i col·lectiva de les diferents experiències, que donaran una visibilitat sortint de l’escola i arribant fins a les famílies, per mostrar el camí que s’ha viscut i les maneresde com s’ha après.
A partir d’aquí també ens pot mostrar indicacions tenint en comptes les experiències i curiositats dels infants per poder programar i organitzar futures propostes. Hem de aprendre a aprendre durant tot el transcurs de la vida, tant per garantir-los-ho als infants com a nosaltres mateixos.

3.La documentació com a instrument per donar valor a les relacions entre els nens...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els invertebrats per ha 1Eso
  • document per ensenyar tutor
  • Activitats per treballar els diferents paràmetres del so
  • no encontré documentos pero me parecio interesante la propuesta
  • Amb Els Ulls D’una Nena De Dotze Anys
  • El capto
  • Capto
  • Un Article Curt Sobre Els Passos A Seguir Per Obrir Una Franqu Cia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS