Economia de l’empresa

Páginas: 2 (418 palabras) Publicado: 9 de marzo de 2011
Economia de l’empresa
1 > Inventa un exemple en el qual un empresari o una empresària es trobi davant d’un procés de decisió.
Primer de tot ens hem de situar en un context històric moltimportant, la crisi del petroli dels anys setanta. Hi ha un empresari nord-americà que té una fàbrica, la qual obté tota la seva energia a partir del petroli que després utilitza per fabricar el seu producte.L’empresa té tres alternatives:
a) Comprar al petroli a un país que forma part de l’ OPEP ( Organització de Països Exportadors de Petroli Àrabs).
b) Comprar el petroli a Equador.
c) Ferreformes a la fàbrica i així no dependre del petroli.
Els països que formen part de l' OPEP tenen intenció de pujar els preusa tots aquells països que hagin donat suport a l'exèrcit d'Israel en la guerra de Yom Kippur. Hi ha un 80% de possibilitats de que els preus pugin i un 20% de que siguin iguals. La ventatja de comprara un país d'aquests es que els preus són baixos i no has d'invertir en infraestructures.
Comprar el petroli a Equador és viable només si s'hi fa una inversió primer en infraestructures. El problemaestà en el fet que hi ha un 50% de possibilitats de que hi hagin fortes tempestes i aleshores això farà que els costos siguin més elevats.
Les reformes a la fàbrica són viables només amb l'ajudad'uns obrers subcontractats. El problema es que hi haurà eleccions d'aquí poc i el candidat republicà ha promès que no posarà pegues al fet que els empresaris acomiadin treballadors per culpa de la crisi.El cap de la fàbrica subcontractada té una empresa amb moltes pèrdues i si guanya el candidat republicà farà fora als treballadors. Els sondejos indiquen que hi ha un 75% de possibilitats que guanyel candidat republicà.
Si l'empresari compra el petroli a un país que forma part de l'OPEP tindrà uns beneficis de 2.500.000 $, però si pujan el preu del petroli tindran uns beneficis de 588.000 $....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia de l'empresa
  • Economia de l'empresa
  • Economia de l'empresa pau
  • Economia de l'empresa 2n batxillerat apunts
  • Economia de l'empresa
  • Economia de l'empresa segon de batxiller, tema 1
  • Economia de l'empresa BTX 1
  • Fonaments economia de l'empresa

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS