economia

Páginas: 15 (3642 palabras) Publicado: 2 de julio de 2013
Índex
Lamarckisme............................................................................Pàg. 2
Darwinisme..............................................................................Pàg.2
-Proves taxonòmiques...................................................Pàg.6
-Proves biogeogràfiques................................................Pàg.6
-Provespaleontològiques..............................................Pàg.6
-Proves anatòmiques.....................................................Pàg.7
-Proves bioquímiques....................................................Pàg.7
Crítica al darwinisme.................................................................Pàg.5Neodarwinisme.........................................................................Pàg.8
Teoria neutralista......................................................................Pàg.10
Teoria de l’equilibri puntuat......................................................Pàg.10
La falta de temps.......................................................................Pàg.
El registrefòssil..........................................................................Pàg







Teories de l’evolució


Lamarckisme
-El lamarckisme fou la primera teoria d'evolució, també coneguda com transformisme. Fou proposada pel naturalista Jean-Baptiste Lamarck. La seva hipòtesi era que quan uns éssers vius pateixen un canvi climàtic o de qualsevol tipus aquests s'adapten mitjançant la variació, la utilització i la transformació dels òrgans. Lamarckdefensava que Déu creà la natura i la natura dóna lloc a les espècies. S’ha demostrat que aquesta teoria no és certa, i per tant, no aprofundirem en aquesta teoria.

Darwinisme
-Darwin Va ser un naturalista anglès que va néixer al 1809 al 1882. Es va embarcar al vaixell Beagle en una expedició amb la finalitat de dur a terme les seves observacions. Hi va fer dues expedicions, una al 1826 i l’altreal 1831.
L’origen de les espècies per mitja de la selecció natural, o la preservació de les races afavorides en la lluita per la vida era el títol original del famós llibre escrit per Charles Robert Darwin, l’origen de les espècies. En aquest llibre Darwin exposa la seva teoria evolutiva de les poblacions mitjançant un procés de selecció natural. L’origen d’aquesta teoria té el seu començamentdesprés del primer any a la universitat de Darwin. Darwin va decidir deixar els seus estudis de medicina per a orientar el seu futur cap a la biologia a la Universitat de Cambridge a Londres. Diferents escrits i assaigs també van ajudar-lo a desenvolupar un marc teòric amb el qual treballar en l’elaboració de l’Origen de les espècies. La publicació del llibre no va ser fins al 1859 just desprésd’una teoria similar exposada per Russel Wallace.
Segons Ernst Mayr l’origen es divideix en cinc subteories: el fet de l’evolució, la postulació d’un origen comú per a tots els organismes, la diversificació de les espècies, el gradualisme i la selecció.
-Els biòlegs i científics ja no discuteixen si la evolució és un fet o no perquè la gran immensitat de proves i la intensa investigació ques’està duent a terme sobre els mecanismes que provoquen la transformació i la diversificació de les espècies són suficients per afirmar que sí és un fet. A part els científics que formulen noves teories o síntesis ja no intenten crear noves teories, sinó acoblar la seva a l’actual teoria de l’evolució.



-El segon postulat de Darwin, un avantpassat comú representat per unes quantes formes o unasola) ha sigut verificat per un llarg cos de dades moleculars les quals han alterat la nostra perspectiva en varies formes importants com ara, la hipòtesi del món ARN. El principi de descendència comú està documentat en el ben suportat arbre filogenètic de la vida.

L’avantpassat comú de tota la vida a la Terra sembla haver sigut una diversa comunitat de protocèl·lules procariotes que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia
  • Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS