Educació 2.0. Eines Per Cooperar

Páginas: 13 (3070 palabras) Publicado: 5 de marzo de 2013
MÒDUL 1: NOVES TECNOLOGIES PER A L’EDUCACIÓ 2.0
1. Educació 2.0 2. Eines per compartir (PDI, dropbox, skipe, slideshare, issuu) 3. Eines per compartir i/o col·laborar (blog, web, wikispaces, eines de google)

Aquest material ha estat recopilat i elaborat per Laura Ferré Garcia (laufegar@gmail.com)

1

formació NTIC

1
Educació 2.0

1.1. Introducció







La transformaciótecnològica de la societat ha deixat, com sempre, a l’ensenyament endarrerit. Pareix que en l’ús d’internet estem sabent-li donar a poc a poc el seu valor i ús didàctic: aprendre a buscar, aprendre a aprendre, aprendre a comunicar-se, aprendre a col·laborar, a participar (Carles Monereo, “Internet y competencias básicas”). Amb altres recursos resulta més difícil encontrar amb gent preparada.Observem diferents problemes que dificulten un bon ús de l’alumnat de les NTIC (Nives Ledesma “Noves tecnologies aplicades a l’educació”), totes elles relacionades amb resistències, absència de reflexió, ingenuïtat i dificultats per una educació crítica de les TIC. Hem de ser conscients en la necessitat de saber fer un bon ús de les NTIC. No hem de caure en una eina més per seguir fent una pedagogiaunidireccional i poc participativa. Haurem de procurar que l’ús de les NTIC incorpore metodologies basades en el desenvolupament de la persona i les seves capacitats personals, amb criteri crític i emancipador, preparant a l’alumnat per un món més just, humà i sostenible, per una ciutadania activa i participativa.

2

formació NTIC

A què es referim quan parlem de competència digital?
Des del’apartat d’Annex I de la LOE, estableix la competència de Tractament de la informació i competència digital. Els seus descriptors bàsics són: Descriptors del tractament de la informació i competència digital Cercar, analitzar, seleccionar, registrar, tractar, transmetre, utilitzar i comunicar la informació utilitzant tècniques i estratègies específiques per a informar-se, aprendre icomunicar-se. Dominar i aplicar en diferents situacions i contextos llenguatges específics bàsics: textual, numèric, icònic, visual, gràfic i sonor. Emprar diferents recursos expressius a més de les TIC. Dominar les pautes de decodificiació i tranferència. Aplicar en diferents situacions i contextos el coneixement dels diferents tipus d'informació, les seues fonts, les seues possibilitats i la seualocalització, així com els llenguatges i suports més freqüents en els quals aquesta sol expressar-se. Comprendre i integrar la informació en els esquemes previs de coneixement. Processar i gestionar adequadament informació abundant i complexa. Fer ús habitual dels recursos tecnològics disponibles. Avaluar i seleccionar noves fonts d'informació i innovacions tecnològiques. Analitzar la informació de formacrítica mitjançant el treball personal autònom i el col·laboratiu. Generar produccions responsables i creatives.

-

Bibliografia - Carles Monereo, “Internet y competencias básicas” - Nives Ledesma “Noves tecnologies aplicades a l’educació”, - MANUAL DOCENTE PARALA AUTOFORMACIÓN EN COMPETENCIAS BASICAS. David Sánchez Garrido i Eusebio Córdoba Medina. Junta de Andalucia, 2010.https://sites.google.com/site/competenciasbasicascepdeocana/andalucia 3

formació NTIC

1.2. Educació 2.0 i 3.0







La web 2.0 es basa en la transmissió d’informació i la col·laboració entre les persones per poder crear coneixement social (coneixement creat per moltes persones). Valors que es prioritzen: altruisme

i democratització.

Hi ha aspectes a nivell educatiu a tindre en compte en lasocietat 2.0, ací van:

Hi ha reflexions que eixen. Estem desenvolupant actituds de cooperació que es necessiten per aquesta nova societat? Estem desenvolupant competències per investigar, comunicar-se, col·laborar i produir en aquesta societat 2.0?

4

formació NTIC

Exercici:

Quines eines o programes coneixes per a compartir informació a la xarxa d’internet?

Quines eines o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educació per la salut
  • Educaci{on en el per{u
  • LA EDUCACI N EN EL PER
  • Educació per la salut
  • La inversi n en educaci n en el Per
  • LA IMPORTANCIA DE LA EDUCACI N A DISTANCIA EN EL PER
  • POR QU ES MALA LA EDUCACI N EN EL PER
  • La Importancia De La Educaci N A Distancia En El Per

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS