Educacion Fisica

Páginas: 3 (554 palabras) Publicado: 7 de julio de 2014
APUNTS 3r d’ESO
UD 2: RESISTÈNCIA I FLEXIBILITAT
Què entenem per Resistència i Flexibilitat?
Ambdós, son capacitats físiques bàsiques que, junt amb la Força i la Velocitat, determinen l’estati/o nivell de Condició física en que es troba un individu.
Pel que fa a aquest curs, nomes anem a treballar les referents a la UD 2. Per tant, deguem saber que Resistència es “la capacitat derealitzar i mantenir un esforç el màxim temps possible, sense l’aparició de fatiga”. Mentre que, la Flexibilitat es “la capacitat per la qual els moviments aconsegueixen el seu màxim grau d’extensió”
Compodem millorar ambdues capacitats?
Tant una com l’altra, tenen diferents mètodes que s’utilitzen per a treballar i, amb esforç i dedicació, millorar-les. Vaig a anomenar els que em treballat a classe:1. Resistència: (cal aclarir que, el tipus de resistència que estem treballant es “aeròbica”; exercicis de intensitat mitja (60%-85%) i, de mitja/llarga duració)
Mètode continuo (es treballa de formaininterrompuda, es a dir, no hi ha pauses ni recuperacions) Està, la carrera continua: córrer de forma continuada al mateix ritme (intensitat) amb una duració que pot anar dels 3’-5’ fins les 2h. I,el fartlek: similar a l’anterior però, variant la intensitat, es a dir, amb canvis de ritme i duració dels esforços.
Mètode fraccionat (en aquest cas, hi ha períodes de recuperació. Pauses durant eltreball) Destaquem, el circuit (o entrenament total): hi ha diferents tasques en diferents postes o zones. Es pot treballar per temps o per repeticions, tenint en compte sempre, el descans al canviarde zona i/o posta.
2. Flexibilitat: (tenint en compte el curs on estem, destaquem estos 2 mètodes)
M. Bob Anderson: tècnica que utilitza una modalitat d’estirament passiva (el moviment es produïtper un agent extern al segment corporal que està treballant; un company, la gravetat i/o altra part del nostre cos) i, consta de 2 fases: 1ª) estirament relaxat (estirar de forma suau el múscul o grup...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Educación Física y la Actividad Física
  • Educacion fisica
  • Educación Física
  • Educacion Fisica
  • Educacion Fisica
  • Educacion Fisica
  • Educacion fisica
  • Educacion fisica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS