Educacion

Páginas: 3 (633 palabras) Publicado: 17 de diciembre de 2013
El Alzheimer.
Definició: L’Alzheimer és una malaltia que es defineix com una demència progressiva, amb dèficit de la memòria, problemes perceptius del llenguatge, i emocionals. És irreversible, ité un temps de durada entre 10 i 12 anys, però pot variar segons cada individu.
Causes: l’etiologia de la malaltia és desconeguda. Segons l’edat d’aparició dels símptomes es pot classificar en:Malaltia d’Alzheimer d’inici precoç: si el començament és abans dels 65 anys.
Malaltia d’Alzheimer d’inici tardà: si comença després dels 65 anys.
Anatomia Patològica: Hi ha una estreta correlacióentre el grau de demència i la densitat de plaques senils i de neurones amb degeneració neurofibril·la. El teixit cerebral mostra nusos neurofibril·lar, és a dir, fragments enrotllats de proteïna dins deles neurones que les obstrueixen, així com aglomeracions anormals de cèl·lules nervioses mortes i que estan morint. Tot i que aquests canvis ocorren en cert grau en tots els cervells, amb l’edat, espresenten molt més en els cervells de les persones amb malaltia d’Alzheimer.
Quadre Clínic: L’Alzheimer es divideix en tres fases: inicial, intermèdia i terminal.
L’etapa inicial: el pacient mantéla seva autonomia i només necessita supervisió en les tasques complexes.
L’etapa intermèdia: el pacient necessita d’un cuidador per a realitzar les tasques de la vida quotidiana.
L’etapa terminal oavançada: el pacient depèn en la seva totalitat d’un cuidador, és depenent en un 100%.
Els Símptomes: Els més comuns de la malaltia són alteracions de l’estat d’ànim i de la conducta, pèrdua dememòria, dificultats d’orientació, problemes del llenguatge i alteracions cognitives.
La pèrdua de memòria arriba fins el no reconeixement de familiars o l’oblit d’habilitats de la vida diària per al’individu. També podem trobar canvis en el comportament com arrevataments de violència. En les fases finals es deteriora la musculatura i la mobilitat, podent presentar incontinència d’esfínters....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Educacion
  • Educacion
  • Educación
  • Educacion
  • La educacion
  • Educacion
  • Educacion
  • Educacion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS