El cafè de la granota

Páginas: 2 (488 palabras) Publicado: 17 de febrero de 2015
El cafè de la Granota (Jesús Moncada)

Característiques generals de l’obra
L'obra de Jesús Moncada es centre principalment en la geografia (urbana i rural) de Mequinensa, en la història (menudai gran) dels anys que van, a grans trets, de 1860 a 1971 d’aquesta vila, i en bona part en els comportaments i la psicologia dels seus habitants, tant contemporanis com pretèrits.

El Cafè de laGranota:
Redacció / edició
Són redactats entre 1980 i 1985, els catorze contes que conté aquest llibre, publicat el març de 1985 per Edicions La Magrana.

Escenari geogràfic
L’escenari espacial enquè es desenvolupa l’acció dels contes, una acció que té l’epicentre, d’una manera explícita, en la vila de Mequinensa amb escadusseres referències a poblacions del seu entorn regional més immediat(Lleida, Fraga, Torrent de Cinca, Faió, Tortosa...)—, en els seus cafès, carrers i places, en les mines del seu terme municipal i en els llaüts amarrats als molls de l’Ebre.
Escenari temporal i històricLes poques dates esmentades en les narracions situen l’acció en la dècada dels anys cinquanta i principis de la dels seixanta del segle passat. Guerra de Corea i dictadura franquista.


L’humor ila ironia
Es tracta d’una obra amb un grau molt elevat d’homogeneïtat és el to d’humor i de forta ironia que amera la major part dels contes.
Sovint l’humor i la ironia en les narracions breus deJesús Moncada està motivat per un fet insòlit que, per dir- ho així, força de manera subtil la lògica d’una situació que, en principi, és quotidiana
La mort i els rituals funeraris
La mort i elsrituals funeraris sovint reben un tractament per part de Jesús Moncada ple d’ironia i d’humor que els porta transcendència i els aporta quotidianitat. En aquests contes que s’ocupen de la mort tambél’element extraordinari, sorprenent, que en ocasions frega la màgia, hi té un paper destacat.
Crítica social i política
Moncada sembla que haji redactat alguns contes per il.lustrar críticament i d’una...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Cafè De La Granota
  • El Cafè de la Granota
  • Cafe Granota
  • CAFE DE LA GRANOTA
  • cafe de la granota
  • Cafè de la Granota
  • El Cafe De La Granota
  • EL CAFE DE LA GRANOTA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS