El mite de la cverna

Páginas: 2 (323 palabras) Publicado: 30 de noviembre de 2011
EL MITE DE LA CAVERNA:

Aquest mite ens explica la nostra posició respecte el coneixement.
Comença el text fent-nos imaginar que estem tancats a una caverna subterràniai com que estem lligats no ens podem moure la cual cosa significa que solament podem mirar, darrere dels presoners hi ha foc que il·lumina però el foc esta mes elevat ientre ells i el foc nomes hi ha un camí mes al on hi ha un mur, per aquet camí veuen algú que camina i que porta figures , però entre ells dos estaven separats pel mur peròels objectes es projecten a través de la ombra cosa que fa que es pensin que aquelles ombres eren la realitat.
Plató ens diu que s’hi els presoners es poguessin deslligari pujar el mur i mira cap a l’altra banda no podrien perquè la llum els cegaria, i per molt que ho miressin seguirien creien que la realitat són les ombres que projectavael foc tot i que la vida l’hi seria mes fàcil a l’exterior.
El món sensible és una caverna on vivim sense poder-hi sortir mirant cap a un mur amb ombres, i creiem queaquestes són l'única realitat que hi ha. Aquestes ombres, però, només són de figures inertes que passen per darrere nostre. Si sortim a l’exterior, primer només veurem lesombres de les coses, els seus reflexes, després les podrem mirar directament, i al final podrem mirar directament el Sol . Un cop s'arriba a la veritat, ens en donem compte dela nostra ignorància.
En aquest text plató explica la seva teoria de l’existència de dos mons el sensible el que es coneix a través dels sentits i el de les idees a travésde la raó.
Uns dels símbols que podem trobar son els següents:
El mon subterrani- el món dels sentits.
La llum del foc – el sol.
El mon exterior – el mon de la raó.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mitos
  • Mitos
  • Mitos
  • Mitos
  • mitos
  • Mitos
  • Mitos
  • mitos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS