El Oro

Páginas: 7 (1518 palabras) Publicado: 18 de noviembre de 2012
Músculs

Es coneix com a múscul a l'òrgan contràctil que es pot trobar i forma part de l'estructura del cos de qualsevol ésser humà o animal. El cos humà ostenta aproximadament 650 músculs, els quals es troben conformats per teixit muscular, és a dir, estan embolicats per una membrana de teixit conjuntiu coneguda com fàscia. Els músculs són els òrgans de major adaptabilitat amb els qualsexplica l'home, és a dir, el seu contingut i forma es modifiquen més que qualsevol un altre.

Tipus de músculs

 Clasificació general

Hi ha diferents tipus de músculs generalment els classifiquem com a voluntaris, involuntaris o cardíacs. Després existeixen altres maneres de classificar-los, segons les seves dimensions, forma, o el lloc on estan situats.

Músculs voluntaris

Músculsvoluntaris: són aquells músculs que mantenen unit a l'esquelet, per això també se'ls coneix com esquelètics, s'agarren al músculs per mitjà dels tendons, donen la forma al cos i ajuden amb els moviments. Els músculs voluntaris també són anomenats estriats, perquè estan formats per fibres que tenen franges horitzontals, que podem observar si mirem a través d'un microscopi de augmento. Les seves fibres escaracteritzen per ser estretes i llargues i s'agrupen entre elles. Cada fibra mesura des de 1mm fins a 4 cm de llarg i unes mil·lèsimes de mil·límetres d'ample.
Els músculs voluntaris estan units a l'os, se'ls situa, principalment, en les cames, els braços, l'abdomen i el pit. Es caracteritzen també perquè es poden contreure ràpidament i amb força, per això s'esgoten amb facilitat i han dedescansar entre esforços.
Hi ha diferents tipus de músculs per exemple:

- Extensor radial curt del carp

- Extensor dels dits

- Extensor cubital del carp

- Abductor llarg del polze

- Extensor del dit petit

Hi ha molt mes músculs voluntari però no els posarem tots ya que es una gran llista. Més endavant els classificarem tots d’una manera diferent que serà segons la zona.Músculs_involuntaris

Els músculs involuntaris entén formats per cèl·lules amb forma de fus i de aparença llisa. Aquest últims careixen de estries transversals  malgrat mostri dèbils estries longitudinals. Es caracteritzen per la seva acció involuntària (raó per la qual es denominen així), esta activada per el sistema nerviós i per les hormones. En la contracció mateixa, aquests músculs funcionen de manerasemblant als esquelètics però triguem més en contraure’s. A més a més,  els involuntaris poden permaneixer contrets durant més temps però no s’agoten fàcilment. Els muscols llisos als òrgans interns i en els grans vassos sanguinis. Així les parets del estomag i dels intestins son exemples d’aquests músculs ja que permeteixen descompondre els aliments i mourel’s a traves dels sistema digestiu.Músculs cardiacs
Múscul cardíac: es troba en les parets del cor, permetent que es realitzin
les contraccions rítmiques i potents que forcen a la sang cap a l'exterior d'aquest òrgan. Aquest múscul presenta característiques especials, ja que es podria dir que la seva estructura és estriada, però la seva contracció és involuntària. En el cas de l'aparença de les fibres que ho componen, si bé en lesseves cèl·lules estan presents estriacions longitudinals i transversals imperfectes, difereixen del múscul esquelètic o estriat, sobretot en la posició central del nucli cel·lular (o de la fibra) i en la ramificació de les fibres. A més, les fibres musculars del cor posseeixen major quantitat de mitocondris, doncs el cor no ha de deixar de funcionar.

Una altra classificacions musculars

A mésde les diferències d'estructura entre els músculs, també es fan distincions d'acord amb les seves dimensions, formes i lloc on se situïn, entre altres aspectes. A continuació veurem altres maneres en què es classifiquen els músculs.

Segons les seves dimensions i formes, els músculs es classifiquen en:

Llargs: Són estesos i estrets i de gran potència. Aquests, al seu torn, poden...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Oro
  • el oro
  • el oro
  • El Oro
  • El oro
  • El Oro
  • El Oro
  • El Oro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS