El Poder De La Identitat

Páginas: 11 (2699 palabras) Publicado: 5 de enero de 2013
-



EL PODER DE LA IDENTITAT

MANEL CASTELLS

























ÍNDEX




• Capítol I ..........................................................3 i 4


• Capítol II .......................................................5 i 6


• Capítol III i IV ......................................................7


• Capítol VI...........................................................8


• Conclusió .................................................9,10 i 11


















Capítol I

Què entén Manel Castells per identitat?


Per l’autor l’identitat és un procés de construcció del sentit partint de la base de l’atribut cultural, al qual es dóna prioritat sobre la resta de les fonts desentit. És a dir, l’identitat és un fonts de sentit pels individus i són construïdes per ells mateixos mitjançant un procés d’individualització, definint sentit com la identificació simbòlica que fa un actor social en l’objectiu de la seva acció.

Les identitats es poden construir a nivell col·lectiu o individual, i aquestes identitats són agafades com a mecanismes de defensa per tal deprotegir-nos d’una identitat globalitzada. Segons l’autor s’ha de distingir l’identitat amb el que tradicionalment els sociòlegs han denominat rols o conjunt de rols. Els rols es defineixen per normes estructurades per les institucions i organitzacions de la societat , com per exemple ser mare, ser treballadora...Relativament influeix en la conducta de la gent depenent de la relació del’individuo amb aquestes organitzacions.
Així que l’autor diferencia en que l’identitat organitza el sentit i el rol organitza les funcions.


Tipus d’identitat segons l’autor.


Segons l’autor ens podem trobar amb tres tipus de formes i orígens de la construcció de la identitat, també puntualitza que en les identitats que comencen com a resistència poden induir a projectes i també poden amb eltranscurs de la història esdevenir dominants en les institucions de la societat i això fer que es torni identitat legitimadora.
Les tres identitats les descriu de la següent manera:

Identitat legitimadora:
Es introduïda a través de les institucions dominants de la societat perquè aquestes persones segueixen aquesta identitat en la mateixa institució.

Identitat resistència:Es aquella que construeix una persona que es troba als marges de la societat i aquests sector creen una identitat al trobar-se al marge de la societat creant una resistència bàsica de defensa.






Identitat projecte:
Es dona en grups que estan o no en la resistència, que tenen uns projectes junts i que volen crear una identitat nova i pròpia i en el qual busquen lareestructuració de la societat.



Quins han estat per a tu els espais, institucions i símbols més importants de cara a la construcció de la teva identitat/s.


La identitat es genera quan es manté relacions amb els altres individus, per això podem dir que la identitat és social. La socialització primària és quan interioritzem el que tenim al nostre entorn, i la socialització secundària és quans’interioritza les realitats parcials que contrasten amb el món base i en el qual requereix símbols, rituals... per no caure en una crisi identitària.


Així que la construcció de la meva identitat s’ha anat formant amb el pas dels anys, amb les relacions que he tingut amb els altres i indagant sobre la meva persona. El sentiment d’identitat en l’aspecte personal es l’expressió de laindividualitat, el sentiment de ser protagonista de la meva pròpia vida i també de poder afirmar la meva pròpia existència. En l’aspecte social es quan m’identifico dintre del grup, en una cultura, en una nació, en el respecte dels drets, de les tradicions i creences.


Un cop esbrinat això, una es pot descriure a si mateixa i adonar-se de qui és i com és, ja que aquesta necessitat es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Poder De La Identitat
  • La Identitat
  • identitat
  • Identitat social, identitat mobil
  • MAALOUF IDENTITAT
  • Identitat cerdana
  • Psicología social. identitat social, identitat mobil
  • autoconcepte i identitat

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS