El Señor De Las Moscas

Páginas: 7 (1618 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2011
Fitxa de la pel•lícula

“El señor de las moscas”
1.- A l’illa es forma algun/s grup/s social/s? Raona la resposta.
En aquesta illa es formen dos grups socials.
• Com bé sabem un grup social sorgeix de la necessitat d’establir relacions socials amb persones en les quals ens identifiquem i, per tant, mantenim punts d’unió ja sigui per ideologia, gustos,preferències...

En aquestapel·lícula veiem com un grup d’estudiants després de tenir un accident amb avió es troben enmig d’una illa, perduts, sense cap persona que els i digui el que està bé i el que està malament, per tant busquen algú que els implanti una sèrie de normes i lleis, i d’aquesta manera surt elegit Ralph, un líder més democràtic. En aquest punt veiem com tots tenen una necessitat de dependència i per tant s’ajunten,però al llarg de la pel·lícula veiem com aquest grup es va debilitant, els integrants necessiten innovacions i d’aquesta manera es comencen a sentir més atrets pel nou líder que els comporta una imatge més segura, resultats més ràpids, també violència, força i aventures, i és així com es forma l’altre grup social liderat per Jack. Anomenat grup de los “cazadores”

2.- Com definiries el/s grup/ssocial/s que es forma/en a l’illa? Quines són les seves característiques?
El primer grup seria el liderat pel Ralph, un líder democràtic, és a dir, es preocupa per mantenir bones relacions interpersonals, escolta les propostes dels altres integrants i fa participar a tot el grup. Per tant el grup del Ralph seria un grup democràtic guiat per la participació, l’ordre i la civilització.
En canvil’altre grup està protagonitzat per un líder autocràtic, en Jack, el qual té tot el poder i no consulta als integrants del grup. Per tant aquest grup representa el poder i la maldat.

3.- Cerca informació sobre el que és un valor. Quins són els valors dominants que es reflecteixen en la pel·lícula? Per que creus que són aquests i no uns altres?
• Quan parlem de valors ens referim a totaqualitat, tant positiva com negativa, atribuïda a coses, fets o persones. Els valors són “guies que encaminen la conducta personal a una determinada meta”.
Un valor ha de ser positiu ja que són els principis que cadascú té i per tant són com unes “normes” a seguir. Són la clau per respectar-se, ser respectat i saber respectar.
Segons els líders podem classificar els valors presents en lapel·lícula;
En el cas d’en Ralph serien: tolerància, poder, respecte, recolzament, comprensió i comunicació.
En canvi en el cas d’en Jack serien: violència, agressivitat, poder i força.
Veiem clarament com depenent de la persona els valors són uns o uns altres. Crec que són aquests perquè són claus per saber sobreviure en una societat, i així ho veiem a la pel·lícula ja que el grup d’en Ralph tots esrespecten i no hi ha cap baralla, en canvi en el cas d’en Jack veiem com hi ha molta violència i ningú respecte a ningú.

4.- Cerca informació del que és una norma. Com es construeixen i s’articulen les normes i les sancions? Exemplifica-ho amb els personatges dels dos nens protagonistes.
• Una norma és “tota regla a seguir en fer alguna cosa” i que tindrà que ser respectada per tothom. Lesnormes es construeixen i s’articulen tenint en compte el tipus de líder.
En el cas d’en Ralph (líder democràtic) les normes i les sancions es creen entre tots a partir d’una caragola per tal d’assegurar l’ordre social.
En canvi en Jack (autocràtic), les crea personalment sense tenir en compte els altres integrants i fica les sancions que ell creu més adequades, tot això quan ell creu i pensa quees convenient.

5.- Quina funció simbòlica compleix la “caracola”. Relaciona-ho amb la pregunta anterior.
La “caracola” simbolitza “fer assemblea”.
Quan senten el so d’aquesta tots saben que s’han de reunir per fer assemblea. Aquesta caragola també simbolitza l’ordre, ja que sense tenir aquesta a les mans no es pot parlar.
Per tant, també diríem, que és una norma a seguir i respectar...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El señor de las moscas
  • El Señor De Las Moscas
  • Señor de las moscas
  • Señor de las moscas
  • el señor de las moscas
  • El Señor De Las Moscas
  • El señor de las moscas
  • El señor de las moscas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS