El volei

Páginas: 5 (1106 palabras) Publicado: 1 de junio de 2010
EL VOLEIBOL

Nom: Ariadna Turull
Grup: 4tA
Assignatura: Educació Física
Data: 15-03-10Normes bàsiques:
Terreny de joc: El terreny de joc és una pista de forma rectangular i simètrica amb una xarxa a l’eix de la simetria. Les dimensions d’aquest rectangle són de 18m d’allargada per 9m d’ample. La superfície ha de ser plana i uniforme.
Les línies són totes de 5cm de gruix i tenen un color viu. Hi ha les línies que delimiten el terreny de joc, hi ha la central que divideix aquesten dos camps iguals de 9x9cm i hi ha la línia d’atac situada a 3m de la línia central.

La xarxa està situada sobre la línia central a una alçada de 2.43m per als homes i 2.24m per a les dones. La pilota ha de ser esfèrica i feta amb un cuir flexible i amb una càmera de cautxú a l’interior.

Objectiu: L’objectiu és fer punts a l’equip contrari, per guanyar sets i finalment, l’encontre.Funcionament: El Voleibol és un esport jugat per dos equips on hi juguen 6 jugadors per banda. Per guanyar l’encontre s’ha d’aconseguir guanyar 3 sets. Per guanyar un set s’ha d’aconseguir 25 punts. En cas d’empat a 24, el set es guanya per diferència de dos punts, per exemple: 24-26 o 25-27. En cas d’empat a 1-1 sets, el tercer set es juga a 15 punts, seguint la norma de l’empat a 14. La pilota esposa en joc mitjançant el servei que s’efectua des de darrere la línia de fons i no hi ha un segon servei, no obstant el primer servei sigui “net”. Serveix l’equip que ha guanyat l’últim punt i roten les posicions dels jugadors en sentit de les agulles del rellotge.

Punts: En les jugades, cada equip pot tocar la pilota tres vegades abans d’enviar-la al camp contrari, però un mateix jugador nola pot tocar dues vegades seguides. Es pot tocar la pilota amb totes les parts del cos.
Un equip anota un punt quan la pilota toca el terra de l’equip contrari o aquest comet alguna falta. La pilota no es pot retindre a les mans.

Faltes:
- Un equip toca 4 vegades la pilota.
- Un jugador toca dues vegades seguides la pilota.
- No es pot tocar la xarxa ni sobrepassar a l’altre camp.Principals elements tècnics:

El servei: el servei s’utilitza per iniciar la jugada i per tant és un element molt important. No s’ha de limitar a posar el servei d’una forma fàcil, un bon servei dificulta molt la tàctica de l’adversari. Són essencials la col·locació, la potència i la seguretat. Hi ha dues maneres d’efectuar el servei, per sota o com el servei del tennis.

El servei per sota esrealitza avançant el peu contrari al braç que serveix i aquest ha d’estar flexionat amb els dits ben estirats. L’altre braç, que té la pilota, la deixa caure fins a la cintura i el braç que colpeja fa un moviment “endarrere-sota-endavant” fins a tocar la pilota. Per equilibrar l’acció es mou la cama situada darrera cap endavant.

El servei de tennis s’efectua coordinant el braç que té la pilota ambel que remata que passa per darrere el cap. Es colpeja la pilota com si s’esmaixés i es fa amb els dits de la mà ben estirats. Els moviments de peu són iguals que els del servei per sota. Es un cop que costa més de fer, però la pilota es desplaça amb molta potència.

El toc d’avantbraç: és un element tècnic molt important per jugades de recepció i passada de la pilota. És necessari saber molt bécom s’ha de picar per evitar fer-se mal o que se’ns desviï molt la pilota. El lloc més adequat és a uns 10cm del canell, els braços han d’estar estirats i les mans agafades entre sí. El cos ha d’estar flexionat al moment que rebem la pilota i s’ha d’acompanyar-la amb el cos quan la colpegem.
El bloqueig:  L’acte del bloqueig s’efectua amb el propòsit d’atenuar o aturar l’atac de l’adversari....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Volei
  • Volei
  • EL VOLEI
  • Volei
  • volei
  • Volei
  • volei
  • volei

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS