Els mosaics tipus i caracteristiques

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (374 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 1 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
ELS MOSAICS, TIPUS I CARACTERÍSTIQUES:
Els romans construïen els mosaics amb petites peces anomenades tessel•las, per aquest motiu es referissin a ells també com opus tessellatum. Les tessel•lessón peces de forma cúbica, fetes de roques calcàries o material de vidre o ceràmica, molt cuidades i elaborades i de diferents grandàries. L'artista les disposava sobre la superfície, com un puzle,distribuint el color i la forma i aglomerant-les amb una massa de ciment. Depenent de la grandària de les tessel•les, dels dibuixos i del lloc de destinació del mosaic, els romans donaven un nom diferent aaquest treball:
1) Opus vermiculatum era d'origen egipci i es feia amb unes pedres molt petitones. Amb elles l'artista podia dibuixar amb bastant facilitat les corbes, les siluetes i tota classed'objectes que poguessin requerir més precisió. Es col•locaven les tessel•les en una filera contínua que seguia les línies del contorn i del dintorno (límit de les principals parts internes) de lesfigures que es volia dibuixar. El nom ve del diminutivo llatí vermiculus (de vermis -is, cuc). Ho cridaven així perquè les línies del dibuix recordaven les sinuositats del cuc.

2)Opus musivum, que esfeia per als murs. Aquest terme va començar a emprar-se a la fi del segle III.

3)Opus sectile, els dibuixos del qual estaven fets amb pedres més grans i de diferents grandàries. La tècnica eraretallar plaques de marbre de diversos colors per compondre les figures geomètriques, d'animals o humanes. Era un treball molt semblat a la taracea. Els millors exemples d'aquest treball es conserven enel Palatino de Roma i procedeixen del Palacio Flavio.

4)Opus signinum, de Signia (a la regió del Laci, en la Itàlia central al costat del mar Tirrè). En aquest lloc hi havia fàbriques de teulas ien elles s'obtenia amb les deixalles una pols acolorida que en barrejar-ho amb la calç donava un ciment vermellós molt dur i impermeable. Aquest producte es va emprar bastant en tota Itàlia i a...
tracking img