Els raïms immortals

Páginas: 4 (877 palabras) Publicado: 15 de enero de 2012
ELS RAÏMS IMMORTALS, de Josep Carner
Els “raïms immortals” pertany al llibre d’ Els fruits saborosos, formant part de la literatura noucentista. Les característiques d’aquest moviment són elclassicisme, és a dir, el retorn a la formalitat, donant-los als poemes una rigidesa formal mitjançant les metàfores, etc.; altres característiques del noucentisme són l’harmonia dels seus poemes, laidealització de la societat representada i aquells temes que defugen dels sentiments més profunds i irracionals, tot portant-nos a una realitat social tranquil·la.
L’autor d’aquest poema és Josep Carner,el màxim representant del noucentisme literari i un dels poetes contemporanis més reconeguts. Fruits saborosos va ser publicat al 1906 (tot i que Carner el va modificar tres vegades mésposteriorment). El tema principal d’aquest llibre és la reflexió que fa l’autor de les tres grans etapes de la vida que són la infantesa, la maduresa i la vellesa. Aquesta reflexió està feta des d’una òpticanoucentista, es tracta doncs, d’uns temes tractats amb tranquil·litat, serenitat, harmònics i ordenats. El llibre està format per 18 poemes, cada un d’ells relacionats amb un fruit, utilitzant lametonímia, la metàfora, la comparació, etc. Per tant, l’autor associa cada poema amb un fruit tot utilitzant un seguit de recursos literaris específics per tal de crear un centre cultural popular.
Els “raïmsimmortals” és l’últim poema del llibre d’ Els fruits saborosos, per tant, podríem parlar com de la conclusió del llibre on l’autor parla del pas del temps i la mort, utilitzant la metàfora percomparar-se amb el raïm. En els últims versos del poema podem veure clarament la importància que li vol donar a la seva idea del final de la vida, de la seva trajectòria, ressaltant que encara que ell ensabandoni la seva poesia restarà viva per sempre. Per tant, aquest últim poema no pertany a cap etapa de les tres que havia diferenciat fins ara, sinó al final de la seva vida, tot deixant-nos la seva...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Els Raïms De La Ira
  • IMMORTALS
  • Els crustacis
  • Els Mites
  • Els presocràtics
  • els tensoactius
  • Els Perifèrics
  • Els aliments

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS